Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τι επιδιώκουν οι “σεναριογράφοι”

15.04.2011OFF THE RECORD


Μόλις άρχισαν τα προβλήματα στη Κυβέρνηση και οι γκρίνιες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, άρχισαν τα «ρεπορτάζ» που αφορούν στη σχέση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή. Αίφνης, λοιπόν, ανακαλύπτουν ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξαναπαίρνει-δηλαδή είχε πάρει και πριν- αποστάσεις από τη διακυβέρνηση του Καραμανλή, ενώ για όσους διάβασαν προσεκτικά τις δηλώσεις του, η «επίμαχη» φράση («τέρμα στα λόγια, διότι άλλα λέγαμε, άλλα βρίσκαμε και άλλα κάναμε») αφορούσε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ειδικά την περίοδο που κυβερνά ο Γιώργος Παπανδρέου.
Είναι προφανές ότι, ενόψει εξελίξεων και διεργασιών στο κυβερνών κόμμα, που αναμένεται να κορυφωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, επιχειρείται να δημιουργηθεί κλίμα εσωστρέφειας στη Νέα Δημοκρατία με επίκεντρο τον πρώην πρωθυπουργό. Στόχος είναι να εμφανισθεί η Νέα Δημοκρατία διχασμένη και προς αυτή την κατεύθυνση να δείξουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να βάλει διαχωριστική γραμμή με τη διακυβέρνηση Καραμανλή.
Αυτό προσπάθησαν να κάνουν παραποιώντας δηλώσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου, τις οποίες εμφάνισαν ως «αιχμές κατά Καραμανλή». Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ερωτηθείς επί των δηλώσεων του Προέδρου του κόμματος, είπε επί λέξει: «Εκείνη η περίοδος στην οποία εσείς αναφέρεστε είχε και τα καλά της, είχε και τα δύσκολά της». Αυτή η δήλωση παρουσιάστηκε ως αιχμή κατά Καραμανλή!
Διευρύνοντας τον νέο κύκλο της εσωστρέφειας, στην οποία επιχειρούν να ρίξουν τη Νέα Δημοκρατία, προσβλέπουν και στις «καλές υπηρεσίες» της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Καρατζαφέρη, αφού θεωρούν ότι θα μπουν στη «συζήτηση» προκειμένου να επωφεληθούν από τη σύγχυση. Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο είναι όσο τρέχουν οι εξελίξεις, παρασύροντας το ΠΑΣΟΚ στην πτώση, η Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στριμωγμένη στη γωνία και να απολογείται για το παρελθόν.

Πηγή:  Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου