Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΒΑΛΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

 "Ο Δ. Γεωργακόπουλος, είναι σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και έχει προσφέρει σε πολλούς τομείς", δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς

Εκτύπωση E-mail
Ελλάδα: "Ο Δ. Γεωργακόπουλος, είναι σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και έχει προσφέρει σε πολλούς τομείς", δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς
  1. «Ο κ. Γεωργακόπουλος είναι σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχει προσφέρει σε πολλούς τομείς. Υπέβαλε την παραίτησή του για τους λόγους που έχει ο ίδιος αναφέρει και δεν έχω καμία όρεξη να τους σχολιάσω. Ο καθείς από μας κρίνεται σε κάθε τομέα που υπηρετεί», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του γ.γ. του υπουργείου του, Δημήτρη Γεωργακόπουλου.
  2.     Το ζήτημα έθεσε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, στο περιθώριο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την αναστολή των πλειστηριασμών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον υφυπουργό να παράσχει και διευκρινίσεις επί της ουσίας της διαφαινόμενης υστέρησης των εσόδων, η οποία υπήρξε και ο λόγος, κατά τα σχετικά δημοσιεύματα, της παραίτησης Γεωργακόπουλου.
  3.     «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, γίνεται μια πολύ εύκολη κριτική στον τομέα αυτό, λες και υπάρχει η δυνατότητα σήμερα να κάνεις μια γυροβολιά στην αγορά και να εισπράξεις αφειδώς έσοδα», παρατήρησε ο Δ. Κουσελάς.
  4.     Ο υφυπουργός Οικονομικών, παραδέχθηκε πως υπάρχει φέτος, το πρώτο δίμηνο, υστέρηση εσόδων, οφειλόμενη σε αδυναμίες του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού, καταγραφόμενη ωστόσο σε σχέση με πέρσι, όπου τα έσοδα ήταν διογκωμένα (είσπραξη και προείσπραξη των τελών κυκλοφορίας, είσπραξη 200 εκ. ευρώ από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καπνού και τον αντίστοιχο ΦΠΑ, που ακολούθησε την έκτακτη συσσώρευση αποθεμάτων του 2009).
  5.     «Η εύκολη κριτική, δεν βοηθάει κανέναν. Αν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς να αυξήσουμε τα έσοδα, είναι καλοδεχούμενες και θα τις αξιοποιήσουμε» παρατήρησε ο κ. Κουσελάς.
  6.     «Το ζήτημα είναι αν έχουμε υστέρηση σε σχέση με τους στόχους», παρενέβη ο Κώστας Γείτονας (ΠΑΣΟΚ). Και στη θετική απάντηση του υφυπουργού, παρατήρησε πως εφ’ όσον η υστέρηση είναι σε σχέση με τους στόχους, «δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε με το προηγούμενο έτος. Αυτό υποτίθεται πως είχε συνεκτιμηθεί. Θα πρέπει λοιπόν να δούμε τις αδυναμίες των μηχανισμών και η διοίκηση να αποδώσει», ανέφερε ο βουλευτής.
  7.     «Αναγνωρίζω τις δυσκολίες της κυβέρνησης για την είσπραξη των εσόδων, αλλά θυμίζω τα όσα λέγατε περί «κατάρρευσης του φορολογικού μηχανισμού το 2009»…», ανέφερε με τη σειρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Νίκος Λέγκας. «Παρά τα μέτρα που λήφθηκαν το 2010, το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια αύξηση των εσόδων κατά 5,4%, έναντι στόχου 13,7%. Με βάση αυτό τον στόχο θα έπρεπε να κάνουμε την κριτική και με δεδομένο ότι οι περαιώσεις αφορούσαν φορολογική ύλη προηγούμενων περιόδων».
  8.     «Το 2009, τα έσοδα ήταν 48,5 δισ. ευρώ και το 2010, με ύφεση 4,5%, καταφέραμε να έχουμε αύξηση των εσόδων κατά 5,4%, φτάνοντας στα 51,4 δισ. ευρώ, ενώ η Ιρλανδία με ύφεση μονάχα 2%, είχε μείωση των εσόδων κατά 8%», απάντησε ο Δ. Κουσελάς. «Για φέτος, ο στόχος που έχουμε βάλει είναι να τα ανεβάσουμε τα έσοδα στα 56 δισ. και θα τον φέρουμε σε πέρας», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών.
  9.     «Πριν από ένα χρόνο παρατάθηκε η λειτουργία της Βουλής για να ψηφίσουμε το φορολογικό νομοσχέδιο, που θα αναδιοργάνωνε τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και υποσχεθήκατε μεγάλη βελτίωση. Χθες ο κ. Γεωργακόπουλος παραιτήθηκε γι’ αυτό», επέμεινε ο Δ. Παπαδημούλης.
  10.    

Ελεύθερος Τύπος - Σχετικά Άρθρα

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου