Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ανυποχώρητη η Μέρκελ για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας

Το θέμα του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας θα κυριαρχήσει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης την Παρασκευή, καθώς και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου
10 Μαρ 2011
Picture 0 for Ανυποχώρητη η Μέρκελ για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας

Ανυποχώρητη εμφανίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες Συνόδους Κορυφής για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. «Δεν γίνεται να υιοθετούμε κάποιους κανόνες και στη συνέχεια ορισμένοι από εμάς να τους παραβιάζουν κατ' εξακολούθηση» τόνισε κατά την ομιλία της στην πόλη Ντέμιν, στη βορειοανατολική Γερμανία.
Επανέλαβε ότι την οικονομική ανάπτυξη των ευρωπαϊκών χωρών εγγυάται μόνο η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η φορολογική και δημοσιονομική εναρμόνιση της ευρωζώνης. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, υπερθεμάτισε για την ανάγκη υιοθέτησης του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας από τους Ευρωπαίους εταίρους. «Μόνο με την απαρέγκλιτη εφαρμογή των κανόνων απ' όλους στην Ευρώπη, θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη θέση μας έναντι του αυξανόμενου ανταγωνισμού από την Κίνα, τη Βραζιλία και την Ινδία» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος. Αναφορικά, με τον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης της Ευρωζώνης, η καγκελάριος Μέρκελ επιμένει να αποτελεί την έσχατη λύση για υπερχρεωμένα κράτη.
Σημειώνεται ότι το θέμα του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας θα κυριαρχήσει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης την Παρασκευή, καθώς και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου. Σύμφωνα με το Bloomberg, στο κείμενο του Συμφώνου προβλέπεται η συγκράτηση του μοναδιαίου κόστους εργασίας, μέσω ενός «βελτιωμένου» μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής και μία «περισσότερο φιλόδοξη» προσπάθεια για τη μείωση των ελλειμμάτων, χωρίς, όμως, νομικές δεσμεύσεις για «φρένο» του χρέους, όπως συμβαίνει στη Γερμανία. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, δεν περιλαμβάνονται οι προτάσεις για εναρμονισμένους φορολογικούς συντελεστές, οι δεσμευτικοί στόχοι για τα δημόσια οικονομικά, την εργασία, την ανταγωνιστικότητα και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Bookmark and Share
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου