Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Δεν αρκούν τρία χρόνια για να αποπληρώσει η Ελλάδα το δάνειο, λέει η Μερκελ


Τουλάχιστον το ελληνικό αίτημα για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων φαίνεται διατεθειμένη να το ικανοποιήσει η Α.Μέρκελ
Τουλάχιστον το ελληνικό αίτημα για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων φαίνεται διατεθειμένη να το ικανοποιήσει η Α.Μέρκελ   (Φωτογραφία:  Reuters )
Βερολίνο, Γερμανία
Πράσινο φως για την ικανοποίηση του ενός από τα αιτήματα της Ελλάδας, αυτού που αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ, ανάβει η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με δηλώσεις της στην εφημερίδα Bild.

«Πρέπει να εξασφαλιστεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την αποπληρωμή των δανείων της» δηλώνει η Μέρκελ, και αποκλείει εκ νέου το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ δεν διαθέτει εργαλεία για κάτι τέτοιο.

Υπερθεματίζοντας μάλιστα υπέρ της χορήγησης πίστωσης χρόνου, η Γερμανίδα καγκελάριος τονίζει ότι με το να επιμένει κανείς να αποκαταστήσει η Ελλάδα τη δημοσιονομική της ισορροπία εντός τριετίας, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέα προβλήματα και αναταραχή στις αγορές.

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Νοέμβριο η Ευρωπαϊκή Ένωση μελετά τη χορήγηση στην Ελλάδα επιπλέον χρόνου τεσσεράμισι ετών, ώστε η προθεσμία αποπληρωμής να φθάσει τα επτά χρόνια - τόση έχει δοθεί και στην Ιρλανδία, η οποία έχει δανειστεί 85 δισ. ευρώ.

Στην ίδια συνέντευξή της η καγκελάριος απέρριψε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι «επί του παρόντος δεν υπάρχουν τα "εργαλεία" για να συμβεί κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με την Bild, η Γερμανίδα πολιτική ηγέτιδα πρόσθεσε ότι από το 2013 οι ιδιώτες πιστωτές θα πρέπει να αναλαμβάνουν κι αυτοί το κόστος κάθε κρατικής χρεοκοπίας.

Πηγή:  in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου