Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η επόμενη “Ιφιγένεια”

10.03.2011ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η επιστολή με την οποία ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος επιλέγει να ανακοινώσει στον Γιώργο Παπανδρέου ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, θα αποκτήσει σύντομα… συλλεκτική αξία. Τότε που θα τον ακολουθήσει, ως επόμενη «Ιφιγένεια», προκειμένου να φυσήξει ούριος άνεμος στα πανιά του κυβερνητικού σκάφους, ο ίδιος ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας.
Για όσους έχουν γνώση των μηχανισμών με τους οποίους κινείται το ΠΑΣΟΚ, η χθεσινή «θυσία» του Δημήτρη Γεωργακόπουλου, αποτελεί το τελευταίο χατίρι προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Και ο Υπουργός Οικονομικών θα είναι κατά τα φαινόμενα ο επόμενος, εκείνος που θα θυσιαστεί, προκειμένου να κάνει το ΠΑΣΟΚ ένα νέο ξεκίνημα, και να πείσει την κοινωνία ότι άλλαξε.
Οι σχέσεις Παπακωνσταντίνου-Γεωργακόπουλου ήταν πάντοτε εξαιρετικά άσχημες. Ο Υπουργός αισθανόταν άβολα, έχοντας δίπλα του ένα στέλεχος το οποίο συνομιλούσε απευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου, πολλές φορές και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Το πρόσχημα της αρνητικής πορείας των εσόδων, είναι… πρόσχημα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα ήθελε να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη κρίση στην Κυβέρνησή του, την ώρα που ετοιμάζεται για τη «μητέρα των μαχών» στις Βρυξέλλες. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κέρδισε απλώς χρόνο. Μόνο που πλέον ο χρόνος αυτός, μετράει αντίστροφα.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου