Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Οι απλήρωτοι Αγρότες από τον ΕΛΓΑ θα βγούνε στα μπλόκα»

Οι απλήρωτοι αγρότες από τον ΕΛΓΑ κινούνται και συζητούν την έξοδό τους στα μπλόκα στο επόμενο διάστημα. Αυτό τόνισε στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αργύρη Μποτό ο βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής. 

Ο κ. Τζαμτζής αναφέρθηκε στην καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων στους αγρότες που επλήγησαν το 2013 από τον παγετό και το χαλάζι και αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχαν οι αγρότες με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Βέροια, σχετικά με τον χρόνο πληρωμής από τον ΕΛΓΑ, των ζημιών που υπέστησαν ιδιαίτερα από το χαλάζι.

Το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ επικαλούμενο προβλήματα μειωμένου προσωπικού αλλά και διασποράς των δηλώσεων ζημιών των αγροτών, σε διάφορους γεωπόνους, για την σύνταξη των εκτιμήσεων, έχει τονίσει σε ομάδες αγροτών, ότι οι αποζημιώσεις για το χαλάζι θα καθυστερήσουν πάρα πολύ.    

Ο κ. Τζαμτζής τόνισε στον κ. Μποτό ότι οι κουβέντες; αυτές έχουν αφήσει να εννοηθεί από τους αγρότες, ότι οι ζημιές από το χαλάζι θα πληρωθούν το Πάσχα, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για μαζική αντίδραση των αγροτών και έξοδό τους σε κινητοποιήσεις.   

Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον κ. Μποτό να παρέμβει άμεσα και να δοθεί ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα πληρωμής των αγροτών από τον ΕΛΓΑ και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η καταβολή των αποζημιώσεων αυτών να γίνει στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα διότι οι αγρότες αυτοί υπέστησαν καθολική ζημιά, δεν πούλησαν προϊόν και γι΄ αυτό τον λόγο αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. 

Ο κ. Μποτός δεσμεύτηκε να ερευνήσει άμεσα το θέμα και θα δώσει απάντηση στον κ. Τζαμτζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου