Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

23 παράξενες σπηλιές προς εξερεύνηση !!!




Οι σπηλιές ανά τον κόσμο γοητεύουν τον επισκέπτη με το μυστήριο που κρύβουν στο εσωτερικό τους...


εκπλήσσουν με τα δαιδαλώδη μονοπάτια τους και εντυπωσιάζουν με τις υποβρύχιες διαδρομές τους. Άλλες πάλι απαιτούν ικανότητες ορειβασίες και μερικές παρουσιάζουν τα «κάλλη» τους χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος. Υπάρχει, όμως, σε όλες μια κοινή συνισταμένη που τις κάνει… ακαταμάχητες: Κρύβουν πολλά μυστικά προς εξερεύνηση!


1. Crystal Cave, Μεξικό



Περιέχει μερικά από τα μεγαλύτερα κρύσταλλα που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ, τα οποία διαμορφώθηκαν 500.000 χρόνια πριν, μεταξύ των οποίων ένα κρύσταλλο-γίγαντας μήκους 39 μέτρων και βάρους 55 τόνων!

2. Stephen’s Gap, Αλαμπάμα



Η πρόσβαση σε αυτή την κάθε τη σπηλιά στην Αλαμπάμα γίνεται με δύο τρόπους: είτε πέφτοντας 143 μέτρα μέσα από ένα άνοιγμα ή σκαρφαλώνοντας στα βράχια της δεύτερης εισόδου. Έτσι ή αλλιώς, πάντως, θα βραχείτε από τον καταρράκτη που υπάρχει στο ανώτατο σημείο του σπηλαίου.

3. Blue Grotto, Κάπρι



Η είσοδος στη σπηλιά Blue Cave είναι τόσο κοντά στο επίπεδο της θάλασσας ώστε οι επισκέπτες συνήθως φτάνουν σε ένα σημείο μεσκάφος, στη συνέχεια επιβιβάζονται σε μικρότερη βάρκα και σκύβουν προκειμένου να περάσουν τα βράχια της κεντρικής εισόδου. Στο εσωτερικό, μια δεύτερη υποβρύχια είσοδος, η οποία είναι 10 φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη, προσφέρει μοναδικές εικόνες.

4. Callao Cave, Φιλιππίνες



Βρίσκεται στην περιοχή Cagayan Valley και αποτελείται από επτά τμήματα, το καθένα με φυσικές ρωγμές που παρέχουν φως. Ο μεγαλύτερος θάλαμος, που είναι γνωστός ως «καθεδρικός ναός», χρησιμοποιείται από τους ντόπιους ως παρεκκλήσι, ενώ μπορούν να τον επισκέπτονται και οι τουρίστες.

5. Majlis al Jinn, Ομάν



Αυτή είναι η ένατη μεγαλύτερη σπηλιά στον κόσμο, γνωστή στους ντόπιους και με την ονομασία «Khoshilat Maqandeli». Ανακαλύφθηκε από τον Αμερικανό Don W. Davison και τη σύζυγό του, Cheryl S. Jones, το 1983. Το άνοιγμα «Drop Cheryl’s» είναι η μία είσοδος, από όπου μπορείτε να κατεβείτε με σχοινιά 158 μέτρα μέχρι τη βάση της σπηλιάς.

6. Minnehaha Falls, Μινεσότα



Εκεί που το κανάλι Minnehaha Creek συναντά τον ποταμό Μισισιπή, ένας μεγάλος καταρράκτης, που παγώνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δημιουργεί μια προσωρινή σπηλιά πίσω από έναν «τοίχο» πάγου.

7. Sea Lion Cave, Όρεγκον



Βρίσκεται στην ακτή του Όρεγκον και είναι μια ιδιωτική σπηλιά όπου διαβιούν πάνω από 200 θαλάσσια λιοντάρια, ενώ το εντυπωσιακό σκηνικό συμπληρώνουν φάλαινες και αετοί.

8. Crystal Cave, Βερμούδες



Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, η Crystal Cave ανακαλύφθηκε από δύο αγόρια που έψαχναν για μια μπάλα του κρίκετ στο χορτάρι. Σήμερα, το 500 μέτρων μήκους υπόγειο σπήλαιο είναι το πιο διάσημο Βερμούδων και περιέχει οδούς καθώς και επιμέρους σπήλαια με σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

9. Tadrart Acacus, Αλγερία



Στην έρημο Tadrat Acacus, μεταξύ της ομώνυμης οροσειράς και των συνόρων της Αλγερίας, οι σπηλιές αυτές ανήκουν στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO εξαιτίας της τέχνης που ανακαλύφθηκε πάνω στα βράχια που χρονολογείται από το 12.000 π.Χ. έως το 100 μ.Χ.

10. Cueva de los Verdes, Κανάρια Νησιά



Στην ουσία πρόκειται γιαν ένα μακρύ «σωλήνα» λάβας, μήκους 5 μιλίων, σε διάφορα σημεία του οποίου υπάρχουν «επισκέψιμα» δωμάτια για τους ορειβάτες.

11. Cenote Ik Kil, Μεξικό



Μια εντυπωσιακή φυσική καταβόθρα διαμέτρου 200 περίπου μέτρων και βάθους 130 προσφέρει μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις των καταδύσεων αλλά και για τους… εξερευνητές, επίσης.

12. Carlsbad Caves, Νέο Μεξικό



Τα επισκέπτονται περισσότεροι από 407.000 άνθρωποι κάθε χρόνο και αριθμούν περί τα 117 σπήλαια στο σύνολό τους. Μόλις, όμως, τρία από αυτά είναι επισκέψιμα, ενώ ορισμένα ανοίγουν μόνο για φωτογραφίσεις και εξερευνητικές εκδρομές σπηλαιολόγων.

13. Badami Caves, Ινδία



Βρίσκονται στην περιοχή Karnataka της Ινδίας και αποτελούν παράδειγμα ινδικής αρχιτεκτονικής του 6ου και 7ου αιώνα. Τέσσερις διαφορετικές σπηλιές «σκαλισμένες» σε τοίχους από ασβεστόλιθο είναι αφιερωμένες σε διαφορετικές ινδικές θεότητες και συγκεντρώνουν τη λατρεία των πιστών.

14. Mammoth Cave National Park, Κεντάκι



Το Mammoth Cave National Park στο Κεντάκι είναι το μεγαλύτερο σύστημα σπηλαίων στον κόσμο, με 390 χιλιόμετρα διαδρόμων, το οποίο οφείλει το όνομά του στο μέγεθός του και όχι στο εξαφανισμένο μαμούθ.

15. Batu Caves, Μαλαισία



Οι σπηλιές Batu είναι σημαντικό ινδουιστικό ιερό αλλά και ένας δημοφιλής προορισμός αναρρίχησης, αφιερωμένος στον θεό Lord Murugan. Για τους ορειβάτες, τα σπήλαια προσφέρουν πάνω από 160 διαδρομές, ενώ προσοχή απαιτείται στους… πιθήκους!

16. Blue Caves, Ζάκυνθος



Στο ελληνικό νησί της Ζακύνθου, οι Γαλάζιες Σπηλιές έχουν δημιουργηθεί στα βράχια γύρω από το ακρωτήριο Σκινάρι και η πρόσβαση γίνεται μόνο με καραβάκι. Τα λευκά βράχια και τα ανοιχτόχρωμα βότσαλα στο βυθό αντανακλούν το φως, δίνοντας στις σπηλιές μπλε απόχρωση.

17. Jenolan Caves, Αυστραλία



Βρίσκονται περίπου 50 χλμ. δυτικά του Σίντνεϊ και είναι το παλαιότερο ανοικτό σύστημα σπηλαίων που ανακαλύφθηκε ποτέ στον κόσμο, σύμφωνα με τους γεωλόγους της Αυστραλίας. Αποτελούν σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, καθώς δέχονται πάνω από 250.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν μια ξενάγηση στις 10 «επισκέψιμες» σπηλιές.

18. Reed Flute Cave, Κίνα



Χρονολογούνται πάνω από 180 εκατομμύρια χρόνια και έχουν ανακαλυφθεί στο εσωτερικό τους επιγραφές από το 792 π.Χ. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε από Κινέζους πρόσφυγες στη δεκαετία του 1940 και οφείλει την ονομασία του στα καλάμια που μεγαλώνουν στην είσοδό του.

19. Surprise Cave, Βιετνάμ



Ανήκει στην περιοχή Halong Bay, που συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1901 και χρησιμοποιήθηκε από τους Βιετκόνγκ ως κρησφύγετο κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

20. Fingal’s Cave, Σκωτία



Στο ακατοίκητο νησί της Σκωτίας Staffa, το σπήλαιο Fingal είναι διάσημο για την μυστηριώδη ηχώ που ακούγεται στο εσωτερικό του αλλά και για το εξαγωνικό σχήμα του και τις πέτρινες κολόνες βασάλτη που μπορεί κανείς να θαυμάσει στο εσωτερικό του.

21. Jewel Cave, Νότια Ντακότα



Έχει μήκος 157 μίλια και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα σπηλαίων του κόσμου. Ανακαλύφθηκε το 1900 και ονομάστηκε έτσι εξαιτίας των κρυστάλλων που φαίνονται από την είσοδο.

22. Bear Cave, Ρουμανία



Ανακαλύφθηκε το 1975 κοντά στα βουνά Apuseni και κάποτε ήταν κατοικία αρκούδων, μέχρι που μια κατολίσθηση βράχων κάλυψε την είσοδο της σπηλιάς, εγκλωβίζοντας και οδηγώντας στο θάνατο 140 ζώα. Οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν από πολλά διαφορετικά τμήματα του σπηλαίου, κάνοντας μια στάση στην περίφημη «Bears Gallery» για να θαυμάσουν και τα 140 κρανία των αδικοχαμένων ζώων.

23. Qumran caves, Ισραήλ



Το σύστημα σπηλαίων Qumran βρίσκεται στη Δυτική Όχθη και είναι ο αρχαιολογικός χώρος όπου οι Πάπυροι της Νεκράς Θάλασσας ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 1947. Η περιοχή αποτελείται από πολλά ασβεστολιθικά σπήλαια, όλα λαξευμένα στους βράχους, από όπου η θέα προς τη Νεκρά Θάλασσα είναι εντυπωσιακή. 
pinnokio.gr


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΔΕΙΤΕ: 23 παράξενες σπηλιές προς εξερεύνηση !!! http://24wro.blogspot.com/2013/04/23_13.html#ixzz2QQ8uEbWe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου