Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας
neos-genikos-grammateas-toy-kke-o-dimitris-koytsoumpas 
Ολοκληρώθηκαν αργά τη νύχτα οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα τον ΔημήτρηΚουτσούμπα, σηματοδοτώντας μία αλλαγή σελίδας στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή σημαίνει την αποχώρηση της Αλέκας Παπαρήγα από τη θέση της Γ.Γ. έπειτα από 22 χρόνια.

O 52χρονος οικονομολόγος, είναι μέλος του Π.Γ. και επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ σημειώνεται ότι διετέλεσε και διευθυντής του Ριζοσπάστη.

Νωρίτερα, το ΚΚΕ ανέφερε σε ανακοίνωση γαι τις εργασίες τιυ 19ου Συνεδρίου: «Το Σάββατο 13 Απριλίου ολοκληρώθηκε σε κλίμα ουσιαστικής συζήτησης και ιδεολογικοπολιτικής ενότητας η συζήτηση και οι ψηφοφορίες για τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Μίλησαν 77 σύνεδροι και ο χρόνος ομιλίας ήταν 12 λεπτά. Ταυτόχρονα υπήρχαν δεκάδες παρεμβάσεις - προτάσεις γραπτές και προφορικές στις εισηγήσεις της Κεντρικής Επιτροπής, της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. 

Η Εισήγηση και το κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ υπερψηφίστηκαν ομόφωνα. Επίσης, η Εισήγηση και το κλείσιμο της ΚΕΟΕ υπερψηφίστηκαν με ένα κατά και ένα λευκό.

Το 19ο Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα το νέο Πρόγραμμα του Κόμματος, το νέο Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου. Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται με βάση το χρονοδιάγραμμα».http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου