Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Στη Βουλή το θέμα των κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ



Την άμεση επίλυση του προβλήματος σχετικά με τις κλοπές των μετασχηματιστών της ΔΕΗ ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση – πρόταση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο,Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο.
Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ο κ. Τζαμτζής θέτει μια σειρά από προτάσεις ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο των κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ, το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους αγρότες.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής προς τους αρμόδιους Υπουργούς αναφέρει τα εξής:

«Κύριοι Υπουργοί
Από σχετικά στοιχεία πού συγκέντρωσα το πρόβλημα της κλοπής μετασχηματιστών έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις αφού και μετά το πέρας του χειμώνα επιτήδειοι κλέφτες αφαιρούν τους μετασχηματιστές για να τους πουλήσουν σε μάντρες υλικών .
Η τακτική αυτή των κλεπτών αποδίδει μεγάλα κέρδη , λόγω της μεγάλης αξίας των μετασχηματιστών αφού η περιεκτικότητα τους σε χαλκό είναι μεγάλη.
Εκτός από τον Νομό της Πέλλας σε όλη την Ελλάδα, κλέβουν μετασχηματιστές και οι αγρότες σε δύο μήνες δεν θα μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταστραφούν όχι μόνο οι παραγωγές των αγροτών , αλλά και το φυτικό κεφάλαιο (δένδρα κλπ.).
Η ΔΕΗ δυσκολεύεται να καλύψει τις ανάγκες και αναγκάζεται να μετακινεί μετασχηματιστές από την μια περιοχή σε άλλη.
Παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει ήδη τεθεί με προηγούμενη ερώτηση υπ’ όψιν σας, είναι βέβαιο ότι αν δεν ληφθούν άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα καταστολής του φαινόμενου των συνεχών κλοπών , η ΔΕΗ πολύ σύντομα δεν θα έχει μετασχηματιστές και οι αγρότες δεν θα μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.
Οι κλέφτες και οι κλεπταποδόχοι συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι επιτρέπεται η διακίνηση του χαλκού χωρίς παραστατικά και έτσι, ενώ η αστυνομία εντοπίζει κλεπταποδόχους χαλκού, δεν μπορεί να αποδείξει την προέλευση του. Έτσι, γλιτώνουν.
Η πρόταση μου παραμένει και είναι να απαγορευτεί η διακίνηση του χαλκού χωρίς παραστατικά, όπως έγινε με τα σίδερα (ράγες κλπ) του ΟΣΕ.
Να γίνονται συνεχείς έλεγχοι και εάν εντοπίζεται χαλκός σε μάντρες υλικών ή χυτήρια ή οπουδήποτε αλλού, να ζητούνται παραστατικά διακίνησης και προέλευσης.
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
Τι προτίθεσθε να πράξετε άμεσα ώστε να αντιμετωπιστεί το συνεχιζόμενο πρόβλημα των κλοπών των μετασχηματιστών της ΔΕΗ;».


http://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου