Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Διορίζονται 4091 φοροελεγκτές



eforia-diorismoi-without
Είναι το Σώμα που έπρεπε να είχε δημιουργηθεί εδώ και 2 χρόνια. Οι προτεραιότητες όμως των πολιτικών τότε ήταν άλλες. Σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας υπέγραψε την προκήρυξη για την πλήρωση 4.091 θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους.
Το “Σώμα” των ελεγκτών θα στελεχώσουν υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ποσοστό 65% επί των νέων θέσεων θα καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα. Μέσω της προκήρυξης των θέσεων αυτών πάντως αναμένεται να αποφευχθούν και χιλιάδες αποχωρήσεις -λόγω διαθεσιμότητας- προσοντούχων υπαλλήλων του δημοσίου.
Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων των Ελεγκτών θα υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, συνοδευόμενη από πλήρες βιογραφικό σημείωμα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι υπάλληλοι που έχουν τιμωρηθεί, καταδικασθεί ή έχει ασκηθεί και εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη ή συμπληρώνουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης έως το 2015.
Οι υποψήφιοι που τελικώς θα επιλεγούν θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, στο οποίο θα εξειδικεύονται οι συγκεκριμένοι στόχοι που οφείλουν να εκπληρώσουν.
Με την απόφαση του κ. Στουρνάρα ανακλήθηκαν οι προηγούμενες προκηρύξεις, η διαδικασία των οποίων δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί, και τυχόν υποβληθείσες αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη. Για το λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Επίσης, οι ήδη τοποθετηθέντες του διαγωνισμού ελεγκτές δεν θα συμμετάσχουν στην παρούσα διαδικασία.
Σύμφωνα με την απόφαση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, κατηγορίας Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαιδεύσεως.
Ειδικά για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζεται ότι ποσοστό 5% του αριθμού των προκηρυσσομένων θέσεων θα καλυφθεί από υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας ενώ 65% των θέσεων θα καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα ή καθήκοντα υπαλλήλου δικαστικού τμήματος και λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
Στην περίπτωση που το ανωτέρω ποσοστό δεν συμπληρωθεί από τις υποβληθείσες αιτήσεις, τότε οι εναπομείνασες θέσεις θα συμπληρωθούν από τον πίνακα των υπαλλήλων χωρίς εμπειρία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου