Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσκόπηση Public Issue: Πάμε λάθος λέει το ...91% - Το 79% κατά του Μνημονίου



Δημοσκόπηση Public Issue για τον ΣΚΑΙ,  Με 18% η ΔΗΜΑΡ, με 8% το ΠΑΣΟΚ, 3 % η Χρυσή Αυγή, κατά του μνημονίου 79% στο γκάλλοπ, πάμε λάθος λέει στην έρευνα το 91%

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Στο 8% και 5ο κόμμα στη σειρά κατάταξης δείχνει το ΠΑΣΟΚ για τρίτη φορά σε δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Public Issue για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.  Η νέα έρευνα αποτυπώνει ανατροπές στα πολιτικά δεδομένα και ένα ρευστό κοινωνικό σκηνικό, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κατά του Μνημονίου τάσσεται το 79% και υπέρ μόλις το 12%. Επίσης, το 91% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση. Το 58% τάσσεται υπέρ των εκλογών, ενώ το 70% θεωρεί ότι τα πράγματα θα είναι μάλλον χειρότερα εάν επιστρέψουμε στη δραχμή, αντίθετα με το 15% που πιστεύει ότι μάλλον θα είναι καλύτερα.

Η δημοσκόπηση της Public Issue (δείτε αναλυτικά) που διενεργήθηκε  μέσα στον Φεβρουάριο δείχνει:
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στους αναποφάσιστους και με δηλωμένο ο ποσοστό αποχής στο 30%, λαμβάνουν:
- Νέα Δημοκρατία: 31%.
- Δημοκρατική Αριστερά:  18% .
- ΚΚΕ:12,5%
-ΣΥΡΙΖΑ: 12%
- ΠΑΣΟΚ: 8%
- ΛΑΟΣ: 5%.
- Οικολόγοι Πράσινοι: με 3,5%
- Χρυσή Αυγή: 3%.
-Δημοκρατική Συμμαχία: 2%.

Οι αρνητικές γνώμες για το ΠΑΣΟΚ φτάνουν στο 89% και ακολουθούν οι αρνητικές γνώμες για ΛΑΟΣ (76%), ΚΚΕ (69%), ΝΔ (68%) και ΣΥΡΙΖΑ (60%). 

Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών στο γκάλλοπ: Πρώτος, ο Φώτης Κουβέλης με 56% και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας με 41%, Αντώνης Σαμαράς με 31%, Αλέκα Παπαρήγα με 27%, Γιώργος Καρατζαφέρης με 25%, Ντόρα Μπακογιάννη με 19% και τελευταίος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 9%. 

Το 91% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης συνεργασίας.
Αρνητική γνώμη για τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο έχει το 48%  και θετική το 46%, ενώ μόλις τον Δεκέμβριο οι θετικές γνώμες ήταν 60%. Το 71% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύονται τον Λουκά Παπαδήμο για τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, έναντι του 27% που τον εμπιστεύονται.
Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι θετικές γνώμες για τον κ. Παπαδήμο είναι 68%, στους ψηφοφόρους της ΝΔ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 58%, του ΚΚΕ 57% και των ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ 50%. 

Το 58% θεωρεί ότι μάλλον χρειάζονται εκλογές, έναντι του 38% που θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται.
Το 91% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση και το 79% δηλώνει δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία. Ικανοποιημένο είναι μόλις το 7%, ενώ για το 13% η Δημοκρατία δεν υπάρχει και έχει καταργηθεί.
-Το 54% έχει αρνητική γνώμη για την ΕΕ και το 41 θετική. Ένα μήνα πριν τα ποσοστά ήταν σχεδόν αντιστρόφως ανάλογα, με το 44% να είχε αρνητική και το 51% θετική γνώμη. Αναφορικά με το ευρώ, το βλέπει θετικά το 61% των ερωτηθέντων και αρνητικά το 35%.




Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου