Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

H A.Μέρκελ αρνείται να δεχθεί ... ελληνική άρνηση!





Image«Αρνούμαστε να δεχθούμε μια χρεοκοπία της Ελλάδας ως αποτέλεσμα της άρνησης τους να συνάψουν νέο Μνημόνο». Με αυτή τη φράση, που καταδεικνύει τον βαθμό διοίκησης της χώρας από την Γερμανία η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την έντονη αντίθεση της στο ενδεχόμενο αποτυχίας σύναψης συμφωνίας με τους δανειστές της στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα.

Η Α.Μέρκελ μίλησε νωρίτερα στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, την ίδια ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί παραχωρούσε συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2. Ουσιαστικά επρόκειτο για μια κοινή συνέντευξη των δύο ηγετών, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών των χωρών τους, και στην οποία εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να διατηρήσουν πάση θυσία την ενότητα της Ευρωζώνης.
Κάτι που η Α.Μέρκελ έσπευσε να «μεταφράσει» στο ότι θα δοθεί ένα δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας με την προϋπόθεση όμως προηγουμένως «να έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της οικονομίας της Ελλάδας».

Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι είχαν το πρωί της Δευτέρας συνάντηση στο Παρίσι, επανέλαβαν και στα ακροατήρια των χωρών τους πως «το ελληνικό ζήτημα πρέπει να λυθεί», λέγοντας παράλληλα πως «οι Έλληνες ηγέτες έχουν προβεί σε δεσμεύσεις τις οποίες όμως πρέπει να σεβαστούν»!






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου