Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται την απελπισία του κόσμουΝ. Αλιάγας: «Το κλίμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο»

Σοκαρισμένος από τις εικόνες που αντίκρισε όταν επισκέφτηκε πριν από μια εβδομάδα την Ελλάδα δηλώνει ο Νίκος Αλιάγας. «Η Ελλάδα έτσι όπως την ήξερα, δεν υπάρχει πια» δήλωσε στο γαλλικό «Le Matin» και συνέχισε:

«Παλαιότερα οι άνθρωποι έβγαιναν και διασκέδαζαν. Ήταν γενναιόδωροι και φιλόξενοι, όπως υπαγορεύει η παράδοσή μας. Τώρα , είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν την Γερμανία. Όταν έρχεται πια ο λογαριασμός κοιτούν αμήχανα και μοιράζονται τα έξοδα», δήλωσε ο γνωστός παρουσιαστής. 

Μιλώντας για τις συνθήκες διαβίωσης, ανέφερε πως ο κατώτατος μισθός έχει φτάσει τα 350 ευρώ, τη στιγμή που οι τιμές στην Αθήνα είναι ίδιες με αυτές του Παρισιού, ενώ κάποιοι συνταξιούχοι αναγκάζονται να ζήσουν με 200 ευρώ.

«Οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες και η μιζέρια βρίσκεται παντού. Είδα ακόμη και ανθρώπους με κουστούμια και γραβάτες να ψάχνουν στα σκουπίδια», εξομολογήθηκε και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι έχουν ταπεινωθεί. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε λένε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και κλέφτες, αλλά αυτό πρέπει να σταματήσει».

Για τη Χρυσή Αυγή και το ποσοστό που πήρε, δήλωσε: «Τα ακραία δεξιά κόμματα δεν είχαν ποτέ απήχηση στην Ελλάδα μέχρι τώρα. Οι Χρυσαυγίτες εκμεταλλεύονται την απελπισία του κόσμου. Συνοδεύουν τις γιαγιάδες στην τράπεζα για να τις προστατεύσουν από τις κλοπές, που έχουν αυξηθεί πολύ. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η Ευρώπη παίζει με τη φωτιά».

Τέλος, στην ερώτηση αν αισθάνεται τύψεις που έχει φύγει από τη χώρα και έχει κάνει καριέρα στο εξωτερικό, απάντησε: «Δεν είμαι πλούσιος. Στην αρχή και εγώ πέρασα δύσκολα, ζούσα σε ένα δωμάτιο 12 τετραγωνικών και περίμενα στην ουρά της σχολικής λέσχης φαγητού. 

Για να αποκτήσω αυτά που έχω δουλεύω 12 ώρες την ημέρα. Αλλά καταλαβαίνω τα προβλήματα της χώρας μου και προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορώ να θρέψω όλον τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου