Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

FAZ: «Φώτης Κουβέλης: Ένας φέρελπις χωρίς σχέδιο»...



«Ένας φέρελπις χωρίς σχέδιο» είναι ο τίτλος ανταπόκρισης του Michael Martens από την Αθήνα για την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, με θέμα το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς και τον επικεφαλής του, Φώτη Κουβέλη. «Ο πιο δημοφιλής αυτή τη στιγμή πολιτικός της Ελλάδας ονομάζεται Φώτης Κουβέλης. Ωστόσο...
ακόμα και ο αρχηγός της “Δημοκρατικής Αριστεράς” δεν έχει καμία πειστική απάντηση για την κρίση» είναι ο υπότιτλος που συνοδεύει το άρθρο.
Η ανταπόκριση αναφέρεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στην Ελλάδα και στα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας που απολαμβάνει το κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς» και o αρχηγός της, ο οποίος δηλώνει ότι «οι δημοσκοπικές μετρήσεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά αυτή τη στιγμή όλα είναι ρευστά».
«”Η κοινωνία βρίσκεται σε αναταραχή και αυτό αντανακλάται και στο πολιτικό τοπίο. Οι Έλληνες θα προσδιορίσουν εκ νέου τις κοινωνικές τους σχέσεις” λέει ο Κουβέλης επιχειρώντας να εξηγήσει την απήχηση του κόμματός του» επισημαίνει το δημοσίευμα της FAZ, μνημονεύοντας ότι ο Έλληνας πολιτικός χρημάτισε υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνασπισμού το 1989 και κράτησε το όνομα του μακριά από πολιτικά σκάνδαλα. «Αλλά ακόμα και το προσωπικό στιλ του ξεχωρίζει από τον τρόπο πολλών επαγγελματιών πολιτικών» σημειώνει.
«Από τους κομμουνιστές και τη ριζοσπαστική Αριστερά ξεχωρίζει ο Κουβέλης με το να μη θεωρεί την άρνηση της πραγματικότητας πολιτικό πρόγραμμα» επισημαίνει ο συντάκτης, τονίζοντας ότι ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης δηλώνει ότι «το κομουνιστικό κόμμα υποστηρίζει ότι η λύση για την Ελλάδα μπορεί να βρεθεί εκτός της Ευρώπης». «Θέλει την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε., τον κρατικό έλεγχο της οικονομίας και την κυριαρχία του λαού, όπως το ονομάζει. Εμείς αναζητούμε μια λύση εντός των ευρωπαϊκών δεδομένων», έτσι περιγράφει ο Κουβέλης τη διαφορά, σύμφωνα με τη FAZ. 
Εν συνεχεία, ο αρχηγός της «Δημοκρατικής Αριστεράς» δηλώνει ότι «ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα της πολιτικής στην Ελλάδα είναι η εφαρμογή και οι προτάσεις των μεταρρυθμίσεων. Μεταρρυθμίσεις που κατά κύριο λόγο αφορούν στο μετασχηματισμό του κράτους. Αφορούν στη διαφάνεια και τη νομιμότητα της λειτουργίας της αγοράς, σε βαθιά τομή και όχι απλώς και μόνο σε μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα και στο σύστημα εναλλαγής στην εξουσία».
Ο Martens εν συνεχεία υποστηρίζει ότι «όσο περισσότερο μιλά ο Κουβέλης για τις λύσεις του, τόσο πιο σαφές καθίσταται: Ο μεγαλύτερος φέρελπις των Ελλήνων προσφέρει μόνο μικρή ευκαιρία για ελπίδα ότι θα μπορούσε κάτι να αλλάξει στην Ελλάδα. Παρόλο που ο Κουβέλης ήταν σχεδόν 25 χρόνια πολιτικός της Αντιπολίτευσης, βρίσκεται αμήχανος στην ίδια κατηγορία με εκείνους που με την εναλλαγή των κυβερνήσεων οδήγησαν την Ελλάδα στην άβυσσο».
Το δημοσίευμα καταλήγει με το χαρακτηρισμό που κάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Στέφανος Μάνος για τη «Δημοκρατική Αριστερά», την οποία και περιγράφει ως ένα «αριστερό ρομαντικό κόμμα». «Αυτοί οι άνθρωποι είναι όλοι πάνω στα σύννεφα και πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να σχηματίσουν τον κόσμο ανάλογα με τις ιδέες τους και είναι αδιάφοροι έναντι της πραγματικότητας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου