Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κρίσιμο Eurogroup με ανοικτά ακόμα θέματα



Στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα ένα καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας Συμβούλιο των υπουργών της Ευρωζώνης, βρίσκεται από χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Χθες, συνεδρίασε στις Βρυξέλλες η προπαρασκευαστική των υπουργικών Συνόδων, ομάδα εργασίας του Συμβουλίου, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του Γιώργου Ζανιά, όπου το θέμα της Ελλάδας κυριάρχησε.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν, πως παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε πρόοδος προς την κατεύθυνση της επίτευξης συνολικής συμφωνίας, ορισμένα θέματα παραμένουν ανοιχτά - αρχής γενομένης από το σημαντικό ζήτημα της περικοπής ελληνικών χρεών όχι μόνο προς τους ιδιώτες, αλλά και προς τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Ορισμένες εξ αυτών εμφανίσθηκαν και χθες απρόθυμες να συνδράμουν περαιτέρω την Ελλάδα. Η συνολική εικόνα των διαπραγματεύσεων, που θα συνεχισθούν και σήμερα, ήταν το βασικό θέμα της σύσκεψης που είχαν ως αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών με αρμόδια κρατικά στελέχη.

Αρμόδια κυβερνητική πηγή, έκανε γνωστό ότι το συνολικό ποσό για την αποπληρωμή του χρέους που έχει συμφωνηθεί, καθώς και τα επιπλέον ποσά για τη χρηματοδότηση τής Ελλάδας θα μπουν σε έναν ειδικό λογαριασμό από τον οποίο θα εκταμιεύεται το ποσό κάθε φορά που θα χρειάζεται για να πληρωθούν τα τοκοχρεολύσια. Από το ποσό της χρηματοδότησης της Ελλάδας εφόσον αυτό δε φτάνει για την τρέχουσα διαχείριση και τη μείωση του ελλείμματος θα συμπληρώνεται είτε από μειώσεις δαπανών, είτε από την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου