Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

"Ένας επίτροπος δεν θα λύσει το πρόβλημα"



Σαφείς αποστάσεις από τις απόψεις του Ζ. Κ. Γιούνκερ έλαβε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο απαντώντας σε ερώτηση που τέθηκε στη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου με θέμα την αυριανή Σύνοδο Κορυφής. Ο πρόεδρος Μπαρόζο επεσήμανε με έμφαση ότι ένας επίτροπος για θέματα Ελλάδας δε λύνει το πρόβλημα, αντιθέτως η ίδια η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί δυναμικά. Ο Ζ. Μ. Μπαρόζο υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται απλώς ένα δημοσιονομικό πρόγραμμα αλλά και ένα πολύ ισχυρό, φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
Η προτεραιότητα της Κομισιόν είναι η συγχώνευση των δραστηριοτήτων της ομάδας δράσης Ράιχενμπαχ και της κλασικής Τρόικας, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα το Real.gr. O πρόεδρος της Κομισιόν υπενθύμισε πως οι δύο ομάδες επιτηρούν ξεχωριστά τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις και απαντάνε κατευθείαν στον ίδιο και τον αντιπρόεδρο Ρεν. Προτεραιότητα του προέδρου Μπαρόζο είναι η βελτίωση της απόδοσης του συστήματος εποπτείας, θέμα που θα θέσει και στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στη συνάντησή τους σε λίγη ώρα.



Ο πρόεδρος Μπαρόζο ενημέρωσε τον Τύπο για το περιεχόμενο της συνάντησης λέγοντας πως “θα αναζητηθούν τρόποι να υποστηριχτεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια στην Ελλάδα και να αυξηθεί η επίπτωση που έχουν τα κοινοτικά κονδύλια στην ανάπτυξη”.

Αναφερόμενος στο αντικείμενο της αυριανής Συνόδου που είναι η ανάπτυξη ο Ζ. Μ. Μπαρόζο ζήτησε “όσο το δυνατό πιο στέρεες δεσμεύσεις από τις κυβερνήσεις ότι θα υλοποιήσουν την ήδη συμφωνημένη αναπτυξιακή στρατηγική αναλαμβάνοντας την πατρότητα των μεταρρυθμίσεων σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους, τις επιχειρήσεις και την τοπική αυτοδιοίκηση”. Οι προτεραιότητες που θα τεθούν είναι η μείωση της ανεργίας των νέων και η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

“Τα κράτη μέλη έχουν προθεσμία μέχρι τον Απρίλιο για να δημιουργήσουν αξιόπιστα σχέδια απασχόλησης”, είπε ο Ζοζέ Μανουήλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν έχουν αρχίσει σταδιακά και εμφανίζονται οι συνθήκες για να μιλάμε για επιστροφή στην ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του έτους.

Αύριο στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθούν οι εθνικά προσαρμοσμένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που απευθύνει η Κομισιόν στα κράτη μέλη, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης για θέματα ανάπτυξης.

real.gr 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου