Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΕΣΕΕ: Συνεχίζει να μας κρατά σε ύφεση το πακέτο του νέου δανείου



«Σπείραμε ανέμους και τώρα θερίζουμε θύελλες. Το πακέτο του νέου δανείου μάς πουλά ακριβά χρόνο και ελπίδα, ενώ συνεχίζει αμετανόητα να μας κρατά σε βαθιά και μακρά ύφεση». Αυτό σημείωσε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης για τα προαπαιτούμενα της τρόικας πριν την εκταμίευση του νέου δανείου, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι τον κατώτερο μισθό θα τον καθορίζει πλέον η κυβέρνηση και όχι οι κοινωνικοί εταίροι.
Συμπλήρωσε δε, ότι τα 79 προαπαιτούμενα μέτρα του νέου μνημονίου κατατάσσουν τη χώρα μας, εργασιακά, σε αυτές των ανατολικών χωρών και των Βαλκανίων, φορολογικά στις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες και κοινωνικά σε αυτές των φτωχών αφρικανικών και ασιατικών χωρών.
Όπως δήλωσε: «Οι ανατροπές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις σημαίνει το τέλος της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης και των κλαδικών συμβάσεων. Τα επίπεδα της μισθολογικής φτώχειας και οι εργασιακοί όροι της εξαθλίωσης θα εφαρμοστούν άμεσα με κυβερνητική απόφαση. Δυστυχώς η άποψή μας ότι οι αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις σημαίνουν καταναλωτική δυνατότητα και αντίστοιχα τζίρο, επιβίωση των επιχειρήσεων, φορολογητέα ύλη και δημόσια έσοδα, δεν έγινε αντιληπτή» και συμπλήρωσε: «η αλόγιστη υπερφορολόγηση και τα αποτυχημένα υφεσιακά μέτρα εκτέλεσαν την αγορά και μας οδηγούν ολοταχώς στον δρόμο για τον τρίτο κόσμο».
Αναφερόμενος στο παγκόσμιο κίνημα υπέρ της Ελλάδας με σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», είπε ότι πρόκειται για μια αντίδραση στην ανθελληνική στάση μέρους της Ευρώπης, που αντί να βοηθήσει την Ελλάδα, τιμωρεί και ταπεινώνει τους Έλληνες.
Σημειώνεται ότι η ΕΣΕΕ κατά την προγραμματισμένη στο τέλος του μήνα διήμερη επίσκεψή της στις Βρυξέλλες, θα συναντηθεί με τους προέδρους θεσμικών ευρωπαϊκών οικονομικών και κοινωνικών φορέων, θα ζητήσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους, ενώ θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ελληνικού εμπορίου στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ξανασκέψου την Ελλάδα» σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της εμπορικής πίστης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο εξωτερικό.






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου