Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η κυβέρνηση … Ξενοφώντα Παπαδήμου ξεπλένει και το μέγιστο σκάνδαλο της Ζήμενς



Share
Ο κ. Παπαδήμος πανευτηχής στον εορτασμό των 100 χρόνων της Ζήμενς στην Ελλάδα
Ύστερα από τόσα πρωτοσέλιδα για “σκάνδαλα” και “δωροδοκίες πολιτικών” από την Ζήμενς, ύστερα από τόσες εξεταστικές επιτροπές και δικαστικές διερευνήσεις και φυσικά αφού δεν μπήκε κανένας φυλακή, η κυβέρνηση Παπαδήμου τολμά να κάνει αυτό που δεν τόλμησε ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου: Να ξεπλύνει την Ζήμενς από τις αμαρτίες του παρελθόντος και να την νομιμοποιήσει για το νέο μοίρασμα της πίτας που έρχεται.
Όπως διαβάζουμε σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση να κλείσει εξωδικαστικά η αντιδικία της γερμανικής εταιρείας με την ελληνική πολιτεία για τα μαύρα ταμεία και τις μίζες που δόθηκαν σε πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ η γερμανική εταιρεία έχει στείλει στην ελληνική κυβέρνηση σύμβαση με την οποία η Ελλάδα θα πάρει 200 εκατ. Ευρώ σε χρήμα και εξοπλισμό έργων που είναι στον αέρα λόγω της αντιδικίας με τη Siemens. Τη σύμβαση μελετά, φυσικά, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, και οι πληροφορίες λένε ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να υπογράψει και να κλείσει η υπόθεση. Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η σχετική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο για να δοθεί το πράσινο φως.
Δηλαδή με 200 ψωροεκατομμυριάκια η Siemens καθαρίζει το όνομά της, κλείνει τα βιβλία της με την Ελλάδα και όλα καλά, θα μπορεί πλέον να συνεχίσει να παίρνει δουλειές στη χώρα μας. Αν θυμόμαστε όμως καλά, οι μίζες μόνο που φέρεται να έχουν δοθεί στην Ελλάδα ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Όπως επίσης, αν θυμόμαστε, η ζημιά που φέρεται να είχε η Ελλάδα από τα πάρε – δώσε, ανέρχεται σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια Ευρώ.
Η «καθαρή» λοιπόν Γερμανία τα βρίσκει με εμάς τους τεμπέληδες και διεφθαρμένους και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Θα πάρουμε 200 ψωροεκατομμύρια και καθάρισαν με χλωρίνη κλινέξ όλες οι αμαρτίες. Πάλι καλά που δεν σκέφτηκε ο Βενιζέλος να συμπεριλάβει η Μέρκελ αυτά τα λεφτά μέσα στο Μνημόνιο, έτσι σα μια πρώτη δόση από το νέο δάνειο.Άλλωστε, έρχονται μεγάλα έργα στην Ελλάδα, η πίτα θα μοιραστεί και η Γερμανοί με τους εγχώριους συνεταίρους της θα πρέπει να πάρουμε μερίδιο.
Στον δρόμο της Οικουμενικής Ζολώτα
Βλέπουμε λοιπόν η κυβέρνηση Παπαδήμου, που όπως δηλώνει η ίδια η ΝΔ την στήριξε μόνο για το PSI και τη δανειακή, να εξελίσσεται σε κανονικό πλυντήριο του ΠΑΣΟΚ. Μετά τους διορισμούς και τα ρουσφέτια που κάνουν οι ΠΑΣΟΚοι υπουργοί, μετά το ξέπλυμα του ΓΑΠ με την εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ που θα την απαλλάξει, βλέπουμε τώρα να ξεπλένεται και το μέγιστο σκάνδαλο της Ζήμενς.
Επειδή κανένας υπουργός δεν υπογράφει με την Ζήμενς φοβούμενος τα γιαούρτια και έτσι κανένα έργο δεν προχωρά και αφού το ΠΑΣΟΚ δεν τολμούσε να κάνει μόνο του τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ανέλαβε τώρα ο Βενιζέλο ( που ως γνωστόν δεν έχει καμία σχέση με την …διαπλοκή) να τον κάνει μέσω της γνωστής …οικουμενικής οδού.
Διότι, όπως γράψαμε κι άλλη φορά, τι διαφορετικό κάνει η κυβέρνηση Παπαδήμου από εκείνα που έκανε στο παρελθόν η συγκυβέρνηση Ζολώτα, με την υποστήριξη Παπανδρέου – Μητσοτάκη – Φλωράκη; Στις αρχές της δεκαετίας του 90 η “Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα” νομιμοποίησε την άλωση των ελληνικών τηλεπικοινωνιών από την Ζήμενς και την Ιντρακόμ και εγκαινίασε την διαπλοκή που μας έφερε ως εδώ.
Σήμερα, η κυβέρνηση Παπαδήμου επιχειρεί να καθαρίσει την Ζήμενς από τα σκάνδαλα του παρελθόντος και να την νομιμοποιήσει  στο νέο μοίρασμα της πίτας που έρχεται. Θα το δεχθεί η ΝΔ αυτό; Θα επιτρέψει δηλαδή, εκτός των άλλων, στον Βενιζέλο να παραμείνει ο εγγυητής της διαπλοκής και μετά να υπονομεύουν μαζί τον Σαμαρά;
Κατά τα άλλα διαβάστε εδώ τι έκαναν με την Ζήμενς στις ΗΠΑ και … ονειρευτείτε για το πως θα μπορούσε μια ελληνική κυβέρνηση άξια του ονόματός της να βάλει την Ζήμενς να ξεπληρώσει το ελληνικό χρέος.

Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου