Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Νέα εμπλοκή με το PSI



Νέα εμπλοκή σημειώθηκε σήμερα στις διαπραγματεύσεις για το PSI, καθώς παρά το θετικό κλίμα που εξέπεμψε χθες το Μέγαρο Μαξίμου, η τελική συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων, πήρε αναβολή, ενδεχομένως για μερικές μέρες.
Ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλλάρα, ο οποίος ουσιαστικά πρωταγωνιστεί στις διαπραγματεύσεις, καλύπτοντας το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση, τις Βρυξέλλες και τα hedge funds, αναχώρησε από την Αθήνα για το Παρίσι. Όπως μάλιστα διέρρευσε, οι συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και ζυμώσεις θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αυτή τη φορά όμως τηλεφωνικά.
Σύμφωνα με πήγες μέσα από τη διαπραγμάτευση, που επικαλέστηκε το πρακτορείο «Reuters», είναι εξαιρετικά δύσκολο να επέλθει συμφωνία, πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Η πηγή του «Reuters» περιέγραψε τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων ως περίπλοκη, παραδέχτηκε ότι έχει διαπιστωθεί ήδη σημαντική πρόοδος αναφορικά με τις απαιτήσεις κάθε πλευράς, επεσήμανε ωστόσο με νόημα ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει.
Το “αγκάθι” που απομένει να ξεπεραστεί, φαίνεται πως είναι το ύψος του επιτοκίου, καθώς και το πόσο κυμαινόμενο θα είναι για τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό ο Τσαρλς Νταλάρα αναχώρησε για το Παρίσι, προκειμένου να έχει του σύνεγγυς συζητήσεις με την ευρωπαϊκή ηγεσία, και ακύρωσε τη σημερινή συνάντηση που θα είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου