Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Νέο «παζάρι» Παπαδήμου- Νταλάρα για το PSI, ενώ οι τραπεζίτες αυξάνουν τις πιέσεις...



Νέο «παζάρι» Παπαδήμου –Νταλάρα για το PSI το πρωί της Παρασκευής, ενώ οι τραπεζίτες αυξάνουν τις πιέσεις μιλώντας για «άλυτα θέματα»

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Συνεχίζεται και το πρωί της Παρασκευής το σκληρό «παζάρι» μεταξύ του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου και του επικεφαλής των Τραπεζών (IIF) Τσάρλς Νταλάρα, για το ύψος του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων που θα δεχθούν εθελοντικά οι τράπεζες που τα διακατέχουν , το λεγόμενο  PSI, αλλά και τους όρους που θα περιλαμβάνονται σε μια τέτοια συμφωνία. Την Πέμπτη, έγινε η πρώτη διαβούλευση του κ. Νταλλάρα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την κυβέρνηση, τα κεντρικά σημεία της συμφωνίας μπορεί να κλείσουν  «ακόμη και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας».
Πάντως, ενώ η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό επίπεδο, οι οι επικεφαλής της Διευθύνουσας Επιτροπής των Τραπεζών Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ, ασκούνπιέσεις, τονίζοντας με κοινή τους δήλωση πως «τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα, αλλά σε ορισμένους κομβικούς τομείς τα θέματα παραμένουν άλυτα». Πρόσθεσαν δε ότι «είναι απαραίτητο προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εθελοντική συμφωνία για το PSI να υποστηριχθεί από όλα τα επίσημα μέρη τις επόμενες ημέρες. Όπως η καγκελάριος Μέρκελ και ο Πρόεδρος Σαρκοζί τόνισαν στο Βερολίνο στις αρχές της εβδομάδας, είναι σημαντικό η Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο εθελοντικής ανταλλαγή χρέους το συντομότερο δυνατόν».


Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου