Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση-μυστήριο… του πρώην με τον νυν



Αιφνιδιαστική συνάντηση… μυστήριο είχαν απόψε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Λουκάς Παπαδήμος, πυροδοτώντας φήμες και σενάρια, για το μέλλον της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά… του PSI.
Η συνάντηση ήταν εκτός προγράμματος, και αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, στον απόηχο των αρνητικών εξελίξεων με τις διαπραγματεύσεις του PSI. Είναι λοιπόν εξαιρετικά πιθανό ο Λουκάς Παπαδήμος να επεδίωξε να ενημερώσει τον προκάτοχό του για το πρόβλημα που έχει προκύψει, και να συζήτησαν τρόπους για την υπέρβασή του, με δεδομένη την ευχέρεια διεθνών επαφών και προσβάσεων που διατηρεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Η συνάντηση βέβαια έχει και αμιγώς πολιτική χροιά, καθώς πραγματοποιήθηκε στην τελική ευθεία για την κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, λίγες μόλις ώρες πριν ο Γιώργος Παπανδρέου συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια, ώστε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προθέσεις του, και πριν από την αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Από όσα διέρρευσαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ πάντως, οι δυο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις, ειδικότερα σε σχέση με το πώς επηρεάζουν την πρσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου