Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Εκλογές το Φθινόπωρο, ανασχηματισμός εν όψει!


 






Έτσι, βάσει της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι Γιώργος Παπανδρέου κι Αντώνης Σαμαράς, εκτός από την κατ' αρχήν συμφωνία της σύμπνοιας στις μνημονιακές αποφάσεις (διαβάστε εδώ) συμφώνησαν και για επιπλέον δύο πράγματα. Αυτό της μετάθεσης της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών αλλά και του ανασχηματισμού, δεδομένου ότι το πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα και δεν τραβάει αλλά δεν έχει έχει και την απαιτούμενη από τις περιστάσεις συνοχή.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Λουκάς Παπαδήμος μοίρασε ένα κείμενο για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργεί η κυβέρνηση και σε αυτό το σημείο σημειώθηκε ένταση μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά για τη στήριξη της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη ΝΔ για διγλωσσία και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να τιμήσει τη συμφωνία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να απαντήσει σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της ΝΔ:
"Σε ενημερώνω ότι οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν όλοι το πολυνομοσχέδιο".
Παράλληλα, στην σύσκεψη, ο κ. Παπαδήμος μοίρασε στους αρχηγούς ένα non paper με θέσεις, μεταξύ των οποίων η μείωση των επικουρικών συντάξεων και η περικοπή στον 13ο και 14ο μισθό.
Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ απέρριψαν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, όπως και την περικοπή των επικουρικών συντάξεων και τελικά συμφωνήθηκε να ξανασυζητηθεί το ζήτημα μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.


planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου