Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η κρίση χρέους οξύνεται και επεκτείνεται - Διάχυτη ανησυχία για Ισπανία, Ιταλία.



Στα ύψη CDS και αποδόσεις έως 6,33%  

Το ΧΑ θα υποχωρήσει στις 1000 μονάδες 

 Η κρίση χρέους  οξύνεται και επεκτείνεται - Διάχυτη ανησυχία για Ισπανία, Ιταλία στα ύψη  CDS και  αποδόσεις έως 6,33% - Το ΧΑ θα υποχωρήσει στις  1000 μονάδες  - Κινήσεις από Citi, Deutsche
(upd7)H ελληνική χρηματιστηριακή αγορά βυθίζεται προς τις 1150 μονάδες και με νέο στόχο εντός των επόμενων εβδομάδων τις 1000 μονάδες,  απόρροια των διάχυτων ανησυχιών για την Ισπανία και Ιταλία και το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης τους, αλλά και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που καρκονοβατεί.
Το σκηνικό που στήνεται δεν είναι θετικό. Νέες διάχυτες ανησυχίες κυριεύουν την Ευρώπη καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι σύντομα θα πληγούν η Ισπανία και η Ιταλία. Η κρίση χρέους δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα αυτό είναι προφανές η Ελλάδα ήταν ο αδύναμος κρίκος και εύκολα στοχοποιήθηκε. 
Οι μεγαλύτερες ανησυχίες εστιάζονται στο γεγονός ότι υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης επέκτασης του ελληνικού ιού και στον πυρήνα της Ευρώπης χωρών όπως η Ιταλία και Ισπανία. Η συμπεριφορά των ομολόγων δεν είναι ενθαρρυντική κάθε άλλο ενώ τα CDS έχουν φθάσει σε νέα ιστορικά υψηλά. Μάλιστα, αυτή η εξέλιξη προκάλεσε και την έκτακτη συνάντηση του Ιταλού υπουργού οικονομικών, Τ. Τρεμόντι με τους αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας και των εποπτικών αρχών της αρχών της χώρας, ώστε να συζητηθεί το θέμα της αύξησης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων. Παράλληλα, συνάντηση με τους εξιωματούχους των οικονομικών αρχών της χώρας θα έχει και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χ. Λ. Θαπατέρο.
Ήδη τα CDS των χωρών αυτών έχουν εκτοξευθεί ενώ ακολουθεί και η Ελλάδα που ούτως ή άλλως βρίσκεται στο επίκεντρο του προβλήματος.
Στα CDS σημειώνονται νέα υψηλά με την Ελλάδα να ενισχύεται στις 1850 μονάδες βάσης.
Στην Ισπανία στις 430 μονάδες βάσης από υψηλό ημέρας 435 μονάδες βάσης, στην Ιταλία 375 μονάδες βάσης στην Ιρλανδία 890 μονάδες βάσης και στην Πορτογαλία 1020 μονάδες βάσης.
Οι αποδόσεις αγγίζουν για την Ιταλία και Ισπανία επικίνδυνα επίπεδα.
Η Ισπανία στο 6,33% από  6,47% νωρίτερα και η Ιταλία στο 6,07% να σημειωθεί ότι αυτές οι αποδόσεις είχαν καταγραφεί το 1997 επί εποχής πεσέτας και λιρέτας αντίστοιχα.
Οι αποδόσεις στην Πορτογαλία στο 10,6% και Ιρλανδία 10,67% ενώ στην Ελλάδα 14,54%.
Αξιοσημείωτο ότι η απόδοση του 10ετούς βρετανικού ομολόγου στο 2,77% που αποτελεί ιστορικό χαμηλό.
Η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια αρχίζει εκ νέου να γίνεται ανησυχητική ειδικά στην Ισπανία και Ιταλία.

Το ΧΑ διολησθαίνει χωρίς πυξίδα…. 

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά πορεύεται χωρίς πυξίδα, διολισθαίνει σε σχεδόν καθημερινή βάση και πλέον είναι θέμα χρόνου η αγορά να δει τις 1000 μονάδες.
Δυστυχώς είναι πιθανό αυτό το καθεστώς αβεβαιότητας να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το ΧΑ υποχωρεί στις 1150 μονάδες με πτώση 2,8% απόρροια της διάχυτης ανησυχίας για την Ελλάδα και την πιθανή επέκταση της κρίσης και σε χώρες όπως η Ισπανία και Ιταλία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το www.bankingnews.gr εδώ και 6-7 μήνες έχει σταθερά υποστηρίξει ότι το ΧΑ θα δει τις 1150 μονάδες ο στόχος λοιπόν επιτεύχθηκε ότι σχεδιάστηκε πριν μήνες από κέντρα που ελέγχουν πλήρως την αγορά επιβεβαιώθηκε. Μπορεί να θεωρούνται όλα αυτά θεωρίες συνωμοσίας αλλά η ουσία είναι ότι ο στόχος των 1150 μονάδων επιτεύχθηκε.
Η Εθνική στα 4,45 ευρώ στο -3,2% και κεφαλαιοποίηση 4,2 δις ευρώ.
Η Alpha bank στα 2,97 ευρώ με πτώση 2,3% και αποτίμηση 1,5 δις ευρώ.
Η Eurobank στα 2,58 ευρώ στο -2,3% στα 1,42 δις ευρώ αποτίμηση.
Η Πειραιώς στα 0,84 ευρώ στο -5,6% και αποτίμηση 963 εκατ. ευρώ.
Η Proton bank στα 0,43 ευρώ στο -8,5% και αποτίμηση 26 εκατ ευρώ.
Στην Proton bank οι καταθέσεις, που αποτελούσαν εύλογη ανησυχία κινούνται σταθεροποιητικά χωρίς εκροές…
Επίσης στην Proton bank φαίνεται ότι βρίσκονται διεργασίες σε εξέλιξη για deal και μάλιστα με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.
Στις μετοχές του εικοσάρη πλην τραπεζών η κατάσταση είναι διττή με τον Τιτάνα στο +1,8%, τη ΔΕΗ στο -4% και τη Βιοχάλκο στο +1%.
Από τους ξένους σήμερα στις τράπεζες σχετική κινητικότητα εμφανίζει η Citigroup με πωλήσεις προς το τέλος της συνεδρίασης  και λίγες αγορές αρχικά...
Στην Εθνική 500 χιλ μετοχές από την Citigroup
Στην Alpha bank 220 χιλ μετοχές από την Citigroup
Στην Eurobank 260 χιλ μετοχές από την Citigroup και 150 χιλ από την Deutsche bank
Στην Πειραιώς 200 χχιλ μετοχές η Deutsche bank, 230 χιλ η Citigroup και 190 χιλ μετοχές η Cheuvreux.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου