Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΝΕΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η...ΙΤΑΛΙΑ ;

Σε αρνητικές προβλέψεις για το μέλλον της ιταλικής οικονομίας, προχώρησε η εταιρία αξιολόγησης Standard & Poor's.
Στην ανακοίνωσή του, ο οίκος αξιολόγησης, αναφέρει ότι «οι σημερινές προοπτικές ανάπτυξης είναι ασθενείς και η πολιτική στράτευση για μεταρρυθμίσεις...
που να μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα μοιάζει αβέβαιη» και τονίζει μεταξύ άλλων «θεωρούμε ότι τα δομικά μέτρα που ελήφθησαν το 2010 και εκείνα που περιέχονται στο Εθνικό Σχέδιο Μεταρρύθμισης που ανανεώθηκε πρόσφατα, δεν επαρκούν για να δοθούν κίνητρα, μεσοπρόθεσμα, στην οικονομική ανάπτυξη».
Σε ότι αφορά την διαχείριση του δημόσιου χρέους, η εταιρία αξιολόγησης προσθέτει: «η πιθανή πολιτική ακινησία, μπορεί να συμβάλλει στην χαλάρωση της όλης διαχείρισης του χρέους. Κατά συνέπεια, πιστεύουμε ότι πιθανότητες της Ιταλίας να μειώσει το δημόσιο χρέος της, έχουν μειωθεί».
«Η Ιταλία θα σεβασθεί τις δεσμεύσεις της και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πολιτικής παράλυσης. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει και πρόκειται να εντατικοποιήσει τον κύκλο των μεταρρυθμίσεων και σε ότι αφορά το ισοζύγιο του δημοσίου, βρίσκεται σε προχωρημένη φάση η προετοιμασία των μέτρων, για να τύχει σεβασμού η δέσμευση του μηδενισμού της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ, εντός του 2014», τονίζει το ιταλικό υπουργείο θησαυροφυλακίου, με ανακοίνωση του, απαντώντας άμεσα στις παραπάνω εκτιμήσεις και προβλέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου