Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ξενύχτησαν στην Ισπανία οι «Αγανακτισμένοι»

Του Δημήτρη Ιωάννου
 
«Αληθινή Δημοκρατία Τώρα!»

 


21/05/2011   
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στους δρόμους και τις πλατείες παραμένουν ακόμα χιλιάδες Ισπανοί, οι οποίοι χθες το βράδυ κυριολεκτικά εξευτέλισαν τα μέτρα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύονται οι διαδηλώσεις μετά τα μεσάνυχτα, ενόψει των επικείμενων εκλογών στη χώρα.

Στην κεντρική πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης δεν πέφτει καρφίτσα. Οι «Αγανακτισμένοι», όπως τους έχει ονομάσει ο Τύπος, διαδηλωτές την έχουν καλύψει από άκρη σε άκρη, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κλείσει τα στόματά τους με κολλητική ταινία ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η κυβέρνηση έχει αποφύγει να απαντήσει για το αν σκοπεύει να διαλύσει την συγκέντρωση στέλνοντας τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν ακροβολιστεί τριγύρω από τις διαδηλώσεις κρατώντας διακριτικό ρόλο.

Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και τα αίτια βρίσκονται στα αυξημένα επίπεδα ανεργίας, και την οικονομική κρίση που μαστίζει το τελευταίο διάστημα την χώρα. Εδώ και περίπου μια εβδομάδα η πλατεία Puerta del Sol έχει γίνει το προπύργιο των συγκεντρωμένων οι οποίοι διαδηλώνουν με κεντρικό σύνθημα «Αληθινή Δημοκρατία Τώρα!».

Οι χιλιάδες Ισπανοί, νέοι στη πλειοψηφία, επικοινωνούν μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα με την Μαδρίτη, συγκεντρώσεις γίνονται σε όλες τις πλατείες της χώρας, καθώς το κίνημά τους έχει ξεσηκώσει τον κόσμο και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, 3 στους 4 Ισπανούς είναι άνεργοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου