Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΒΟΛΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 

Την απόλυτη αντίθεσή του στην «εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ημερίδα του κόμματός του για την «νεοφιλελεύθερη επίθεση στον δημόσιο τομέα, τη δημόσια περιουσία και τους εργαζόμενους». Ο κ. Τσίπρας αν και...
εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο η κυβέρνηση θα καταφέρει να υλοποιήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων για να συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ που προβλέπεται από το Μνημόνιο, είπε ότι αν τελικά υλοποιηθεί, η Ελλάδα θα έχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, δηλαδή θα είναι ίσως το μοναδικό κράτος με μηδενική ιδιοκτησία.
Ο Συνασπισμός, είπε ο κ. Τσίπρας, έχει επισημάνει ότι αυτή η εξέλιξη θα είναι πιο οδυνηρή και πιο επιζήμια για τη χώρα από το Μνημόνιο κι όσα έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.
Αν ξεπουληθούν, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, και μάλιστα έναντι ευτελούς τιμήματος στρατηγικής σημασίας δημόσιοι οργανισμοί, όπως η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, φιλέτα δημόσιας γης, τράπεζες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακτηθούν στις επόμενες δεκαετίες, είπε ο κ. Τσίπρας.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η διαδικασία θα είναι μήτρα νέων τεράστιων σκανδάλων που μπροστά τους, όπως εκτίμησε, τόσο το Βατοπαίδι όσο και η Siemens θα ωχριούν.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι έως τώρα ιδιωτικοποιήσεις δεν ωφέλησαν την οικονομία και εξέφρασε φόβους ότι ιδιαίτερα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα προκαλέσει μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.
Στόχος της αριστεράς, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι να αποτραπεί το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων μέσα από ένα κίνημα ευρύτατο, με τα συνδικάτα, τους καταναλωτές του πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς που αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο.
«Τεχνητού χαρακτήρα εκφοβισμοί, τεχνητού χαρακτήρα σχέδια οικονομικής τρομοκρατίας, όπως αυτά που ακούγονται ότι θα καθυστερήσουν τεχνητά τη δόση και τις συντάξεις και τους μισθούς για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, τους λέμε από τώρα, ότι αν το επιχειρήσουν, θα έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου