Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Γ. Παπαρήγα: Το σύστημα δεν εμπιστεύεται Παπανδρέου- Σαμαρά, δοκιμάζει Καρατζαφέρη

13/05/2011
 
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

«Η γνώμη μου είναι ότι το σύστημα δεν είναι ικανοποιημένο από τα ηγετικά πρόσωπα που καλούνται να κάνουν τη συναίνεση», «δεν εμπιστεύεται ούτε τον κ. Παπανδρέου ούτε τον κ. Σαμαρά», και γι΄ αυτό «δοκιμάζει» τον Γ. Καρατζαφέρη, δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα. Ερωτηθείσα εάν βλέπει και άλλα  πρόσωπα να διεκδικούν την πρωθυπουργία, απάντησε «ενδεχομένως».
Μιλώντας η κ. Παπαρήγα στο ραδιόφωνο «Real news» και στον Ν. Χατζηνικολάου προσέθεσε ότι «ο λαός δεν πρόκειται να δει καλύτερες μέρες, είτε αλλάξει ο πρωθυπουργός, είτε δημιουργηθεί κυβέρνηση από τεχνοκράτες είτε φύγουν ορισμένοι πολιτικοί που έχουν χάσει το κύρος τους. Επιδιώκεται και μια μεταμφίεση του πολιτικού συστήματος για την έξωθεν καλή μαρτυρία, να καλλιεργήσουν αυταπάτες. Πέρα απ' αυτό πιστεύουμε ότι γίνεται μια προσπάθεια να γίνει συναίνεση για να είναι πιο ισχυρή η γραμμή διαχείρισης».
 Στο ερώτημα για τις εξελίξεις, πιθανό ανασχηματισμό, εκλογές, ή είσοδο στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους στην κυβέρνηση, η Γ.Γ του ΚΚΕ, απάντησε:
«Όλα είναι πιθανά, εδώ όμως μπαίνει το αντικειμενικό, τι χρειάζεται το σύστημα. Τώρα χρειάζεται συναίνεση, όμως αυτή η συναίνεση θα προχωρήσει μέσω επιλογών κάποιων ανθρώπων. Στο μυαλό του κ. Παπανδρέου δεν μπορώ να είμαι. Νομίζω ότι καλλιεργείται το έδαφος για συμμετοχή προσωπικοτήτων, αλλά πως θα υλοποιηθούν όλα αυτά, εδώ μπαίνει και ο υποκειμενικός παράγοντας. Έχω την αίσθηση ότι αυτοί το σύστημα δεν εμπιστεύεται ούτε τον κ. Παπανδρέου ούτε τον κ. Σαμαρά, αυτή είναι η αίσθησή μου».
Κατά την κ. Παπαρήγα «είναι ολοφάνερο ότι αυτή τη στιγμή ο επιχειρηματικός κόσμος επιθυμεί   συναίνεση. Για ποιο λόγο; Γιατί τα μέτρα που θα έρθουν και από δω και μπρος θα είναι τόσο σκληρά, που χρειάζεται πια να μην είναι ένα κόμμα που παίρνει την ευθύνη και όλοι οι άλλοι να αντιπολιτεύονται. Βεβαίως η αντιπολίτευση δεν γίνεται από την ίδια μπάντα, πολύ διαφορετικά είναι τα δικά μας όχι από τα όχι της ΝΔ. Επιδιώκουν αυτή τη συναίνεση. Τώρα η συναίνεση για να επιτευχθεί στο πολιτικό επίπεδο πρέπει να έχει προετοιμαστεί ο λεγόμενος υποκειμενικός παράγοντας και φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να δημιουργήσει τους όρους αυτής της συναίνεσης προ των εκλογών».
Μίλησε μάλιστα η κ. Παπαρήγα και για «δοκιμασία» του Γ. Καρατζαφέρη...
 «Βεβαίως είναι τακτική και το ίδιο γίνεται και με το ΠΑΣΟΚ. Χωρίς πάλι να είναι σίγουρο ότι μπορούν να τα βρουν. Με αυτή την έννοια εμείς έχουμε προβλέψει ότι μπορεί να περάσουμε και σε φάση πολιτικής αστάθειας και ορισμένων άλλων ανακατατάξεων. Γι' αυτό δοκιμάζουν και το ρόλο του κ. Καρατζαφέρη. Βεβαίως η προτίμηση είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν θέλουν μία κυβέρνηση που θα είναι ένα ας πούμε κόμμα εξουσίας, ένα σχετικά μεγάλο κόμμα, με ένα μικρότερο, γιατί ξέρουν ότι θα υπάρχουν τυχοδιωκτισμοί από την πλευρά του μικρότερου, εκβιασμοί κτλ. Επομένως προτιμούν τα δύο κόμματα και μπορεί να τραβήξουν οπωσδήποτε και τον κ. Καρατζαφέρη και δεν ξέρω και ποιους άλλους».
Αναφερόμενη στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «κατά τη γνώμη μας τίποτα δεν γίνεται αυθόρμητα, το αυθόρμητο κρατάει μια δυο μέρες. Θα σας πω όμως όταν ένα πρόβλημα σαπίσει, τότε πραγματικά γίνεται και πιο δύσκολη η λύση του. Γιατί φαινομενικά τώρα η μόνη λύση είναι η καταστολή. Όλοι ζητάνε έξω από κάθε σπίτι να υπάρχει αστυνομία, δεν λύνεται το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύ, πραγματικά εμείς αυτές τις μέρες ξαναμελετάμε και θα επανέλθουμε με θέσεις και προτάσεις, γιατί βλέπουμε ότι και αυτά που μέχρι τώρα λέγαμε εμείς -έτσι όπως δεν έχει γίνει τίποτα- είναι ανεπαρκή. Μία λύση πρέπει να αποκλείσουμε: Τη βεντέτα ανάμεσα στους Έλληνες και τους ξένους. Μακάρι να μπορούσαν να γίνουν κοινές επιτροπές Ελλήνων και ξένων να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα είτε προκαλείται από Έλληνες είτε από ξένους. Δεν σημαίνει ότι ο ξένος είναι αθώος και ο Έλληνας υπεύθυνος και αντίθετα. Αυτό θα ήταν ζωτικό ζήτημα, όχι ότι θα έλυνε το πρόβλημα».
H κ. Παπαρήγα ζήτησε μεν την αύξηση των μέτρων προστασίας με περισσότερες περιπολίες, ιδιαίτερα σε δύσκολες ώρες, αλλά ξεκαθάρισε ότι για το ΚΚΕ, «άλλο πράγμα η αστυνομική βία και άλλο οι περιπολίες. Και εδώ πρέπει να απομονωθούν ορισμένοι κύκλοι, οργανωμένοι οι οποίοι ενδιαφέρονται ενδεχομένως να υπάρχει αυτή η εικόνα».



Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου