Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η επανεκκίνηση της Κεντροδεξιάς

07.05.2011ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Το «Ζάππειο 2», όπως τιτλοφορείται το οικονομικό πρόγραμμα εξόδου από τη κρίση που θα παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία, αποτελεί ουσιαστικά την επανεκκίνηση της κεντροδεξιάς προκειμένου να ξεκινήσει η ιδεολογική και πολιτική αντεπίθεση του φιλελευθερισμού. Διότι, όπως κατ επανάληψη έχουμε υποστηρίξει, από τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας  θα κριθεί ο βαθμός αξιοπιστίας της και από αυτές θα ξεκινήσει το χτίσιμο μιας διαφορετικής και ως εκ τούτου εναλλακτικής πορείας της χώρας προς το μέλλον.
Για τον Αντώνη Σαμαρά η  αξιοποίηση της συγκυρίας είναι μονόδρομος. Όχι απλά γιατί καταρρέει ο μύθος της κυβέρνησης σχετικά με τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία, αλλά επιπλέον γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί  εξ αντικειμένου  να εφαρμόσει  τον φιλελεύθερο μετασχηματισμό της κοινωνίας. Αυτό για τη μεγάλη αστική παράταξη αποτελεί μοναδική ευκαιρία προκειμένου  να αναδείξει και να προβάλλει  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της δικής της ιδεολογίας στη βάση του παλιού με το νέο.
Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί και πρέπει να αντεπιτεθεί αναδεικνύοντας την προοδευτικότητα του φιλελευθερισμού και εξηγώντας το ουμανιστικό του περιεχόμενο, το οποίο εγγυάται το κοινωνικό κράτος στη βάση των νέων δεδομένων που διαμορφώνουν την πραγματικότητα.
Θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να ακούσουμε από έναν ηγέτη της κεντροδεξιάς ότι, ο φιλελευθερισμός δεν αποτελεί μόνο λύση για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και το ανθρώπινο πρόσωπό του εγγύηση για τη κοινωνική συνοχή.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου