Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Εφιαλτικό παρασκήνιο με την Ελλάδα στο καναβάτσο και τον πρωθυπουργό στο…Μεγανήσι!

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Δραματικές είναι οι εξελίξεις για τη χώρα μας με το σενάριο της επιμήκυνσης – άγνωστο με ποιους όρους - και της αναδιάρθρωσης να συζητούνται στο Λουξεμβούργο. Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από τους συμμετέχοντες. Πάντως η στάση της ελληνικής κυβέρνησης με τη μυστικότητα και την κωλυσιεργία που επέδειξε, την ώρα που είχαν οργιάσει τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δείχνει ότι είναι σε κατάσταση πανικού. Όλη αυτή η φιλολογία και φημολογία δεν είναι καθόλου τυχαία και όπως λένε άνθρωποι της αγοράς υπάρχει πολύ παρασκήνιο και πολλά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις από το…Μεγανήσι που βρίσκεται από χθες το απόγευμα!!!

Πληροφορίες προερχόμενες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι το πακέτο που συζητούσε μυστικά η κυβέρνηση µε τους κορυφαίους υπουργούς της ευρωζώνης περιελάµβανε µια συνολική αναθεώρηση του Μνηµονίου, µε «χαλάρωση» των στόχων, ώστε η μείωση του ελλείµµατος να επιτευχθεί αργότερα και να πέσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ όχι το 2014 αλλά 2-4 χρόνια αργότερα.
Αυτό επιδιώκεται επειδή οι υφιστάμενοι στόχοι είναι ανέφικτοι, αποδεικνύοντας την αποτυχία της κυβέρνησης. Οι διαπραγµατεύσεις δεν είχαν οριστικά κριθεί µέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και η κυβέρνηση τηρούσε σιγήν ιχθύος ως προς το περιεχόµενό τους, από το οποίο θα εξαρτηθεί ουσιαστικά το µέλλον της χώρας.
Πάντως, αν όλα πάνε καλά, η κυβέρνηση προγραµµατίζει να κάνει ανακοινώσεις ίσως και σήµερα το µεσηµέρι.
Στη συνάντηση συµµετείχαν, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονοµικών της Γερµανίας Βόλφγκανγκ Σόιµπλε, της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ευρωζώνης κ. Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος Ολι Ρεν.

kentrinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου