Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Έκτακτη σύνοδος στο Λουξεμβούργο με θέμα την Ελλάδα

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης
Έκτακτη συνάντηση στο Λουξεμβούργο θα πραγματοποιήσουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οικονομικών, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να τεθούν προτάσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία. Οι φήμες έρχονται λίγο μετά το σάλο που προκάλεσε δημοσίευμα της ιστοσελίδας του περιοδικού Σπίγκελ, σχετικά με «μυστικές συναντήσεις» και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
 

Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι στις συζητήσεις θα συμπεριληφθεί και ένα γερμανικό έγγραφο, σχετικά με τις επιλογές της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του «ολοένα διογκούμενου χρέους, το οποίο έχει πυροδοτήσει φημολογίες από επενδυτές ότι η αναδιάρθρωση είναι μια πιθανή».
Νωρίτερα, το περιοδικό Spiegel ανέφερε ότι έχει συγκληθεί για σήμερα σύσκεψη στο Λουξεμβούργο στην οποία θα παρευρίσκονταν μόνο οι Υπουργοί Οικονομίας της Ε.Ε. μαζί με το πολύ έναν σύμβουλό τους, για να συζητήσουν λεπτομέρειες για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Ωστόσο, το δημοσίευμα διέψευσαν τόσο ο υφυπουργός οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης όσο και εκπρόσωπος Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, στη συνάντηση του Λουξεμβούργου θα συζητηθούν οι υποψήφιοι διάδοχοι του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Η γαλλική εφημερίδα Monde, επικαλούμενη πληροφορίες από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, στο Λουξεμβούργο πραγματοποιείται συνάντηση «κάποιων υπουργών της ευρωζώνης» με αντικείμενο τις κρίσεις χρέους της Ελλάδας και της Πορτογαλίας ή τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Τρισέ
Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι στη συνάντηση του Λουξεμβούργου μετέχει «ένας μικρός αριθμός υπουργών της ευρωζώνης».

Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου