Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο και το Spiegel προκαλούν αναταραχή στην Ελλάδα

 

 

- Στη συνάντηση φέρεται να συμμετέχει σίγουρα ο έλληνας υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου
- Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν ότι πιθανότατα να συζητηθεί η κρίση του ελληνικού χρέους
- Το κλίμα δυναμιτίζει το Spiegel που αναφέρει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή
- Διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί εξόδου από την ζώνη του ευρώ
Μεγάλη νευρικότητα επικρατεί τόσο από το απίστευτο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel όσο και από τη μυστική συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων, πιθανότατα υπουργών Οικονομικών των 17 κρατών μελών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του NewsIt σε αυτή την περίεργη και άτυπη συνάντηση βρίσκεται και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ως σίγουρες και τις παρουσίες των ομολόγων του από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Ωστόσο, επίσημα ούτε επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται τίποτα.

Η είδηση αυτή σε συνδυασμό με το προκλητικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας του γερμανικού, που αναφέρειότι πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να βγει από τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή, έχει προκαλέσει μεγάλη νευρικότητα στις αγορές και είναι ενδεικτική η μεγάλη πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Πάντως, το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel έτυχε πανταχόθεν διαψεύσεων τόσο από την ελληνική κυβέρνηση, όσο και από τη γερμανική, ενώ και εκπρόσωπος του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ το διέψευσε κατηγορηματικά.

Διαβάστε την είδηση για την προβοκάτσια από το δημοσίευμα του Der Spiegel

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι στη μυστική συνάντηση μετέχει ένας μικρός αριθμός υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης και σίγουρα μετέχει και η Γερμανία.

Απο την πλευρά της, στην ιστοσελίδα της η Monde υποστηρίζει ότι η μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο έχει είτε αντικείμενο την κρίση χρέους για την Ελλάδα και την Πορτογαλία είτε το θέμα της διαδοχής του Ζαν Κλωντ Τρισέ στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο ιδιαίτερα αυτό γκρίζο σκηνικό έρχεται και να προστεθεί και η αναφορά του Τζόσεφ Στίγκλιτς, νομπελίστα οικονομολόγου και το σημαντικότερου συμβούλου του έλληνα πρωθυπουργού, που χαρακτήρισε ως αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σύμβουλος της Μέρκελ, ο Λαρς Φελντ ο οποίος σε συνέντευξή του  στο Bloomberg είπε όλα όσα δεν μπορεί να πει η ίδια η γερμανίδα καγκελάριος, ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ήταν χρήσιμη ακόμα και μέσα στο 2011.

Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου