Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Προβάδισμα της ΝΔ στο βαρόμετρο της Public Issue για τον Δεκέμβριο






Σχετικά
 VIDEO
Ολόκληρη η έρευνα ΕΔΩ.
Την άποψη της κοινής γνώμης για το ευρώ και το ενδεχόμενο της επιστροφής στη δραχμή καταγράφει μεταξύ άλλων, το βαρόμετρο της public issue του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής. Αναλυτικά:

Αρνητική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το 53% των πολιτών και θετική το 44%.

Το 66% έχει θετική άποψη για το ευρώ και το 30% αρνητική. Το 69% πιστεύει ότι εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή η κατάσταση θα είναι μάλλον χειρότερη και μόλις το 15% θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη.

Το 24% δηλώνει πως έλαβε μέρος σε κάποια κινητοποίηση τον τελευταίο μήνα. Από τον Μάρτιο έως σήμερα το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε συγκεντρώσεις έχει καταγραφεί τον Ιούλιο και ανέρχεται στο 29%.

Κατά του μνημονίου τάσσεται το 71% των ερωτηθέντων ενώ υπέρ τάσσεται το 20%

Το 51% δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική και 49% πως ενδιαφέρεται.

Το 45% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Το 36% δηλώνει όχι και τόσο, το 13% αρκετά ικανοποιημένο και το 2% πολύ ικανοποιημένο.

Το 81% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της νέας κυβέρνησης και το 15% ικανοποιημένο.

Το 60% έχει θετική και μάλλον θετική άποψη για την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ το 20% έχει αρνητική άποψη. Υψηλά είναι τα ποσοστά δημοτικότητας του Λουκά Παπαδήμου, καθώς φτάνουν το 60%. Υψηλά είναι τα ποσοστά δημοφιλίας του και στους ψηφοφόρους των κομμάτων. Αναφορικά με την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό του για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας το 53% δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται έναντι 43% που δηλώνει την εμπιστοσύνη του.

Ο Φώτης Κουβέλης είναι ο πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος με 58%. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 39% ο Αντώνης Σαμαράς με 31%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 30%, η Αλέκα Παπαρήγα με 30%, η Ντόρα Μπακογιάννη με 25 και ο Γιώργος Παπανδρέου με 12%.

Το 27% δηλώνει ότι κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να ασκήσει καλύτερα τα καθήκοντά του απέναντι στην κυβέρνηση. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23%, το ΚΚΕ με 19% η ΝΔ με 12% και ο ΛΑΟΣ με 9%.

Το 38% θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι πολυκομματικές και το 16% αυτοδύναμες. Υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης τάσσεται το 19% ενώ το 11% υπέρ νέων κομμάτων και προσώπων.

Υπέρ της διεξαγωγής εκλογών τάσσεται το 52% και κατά το 45%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 30%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15,5, ο ΣΥΡΙΖΑ με 14, το ΚΚΕ με 13,5, η Δημοκρατική Αριστερά με 9,5, ο ΛΑΟΣ με 6, οι Οικολόγοι με 4 και η Δημοκρατική Συμμαχία με 3%. 


ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου