Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Όνομα erga omnes ζητάει, τώρα, ο Γκρούεφσκι από τον Παπαδήμο,




Ο... παραχαράκτης της ιστορίας, πρωθυπουργός του ψευδοκράτους του Σκοπίων, Νίκολας Γκρούεφσκι, στριμωγμένος στη γωνία, ζητάει τώρα διαπραγμάτευση του ονόματος από τον Παπαδήμο...





Τη σταθερή επιδίωξη της Ελλάδας για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας με την ΠΓΔΜ εκφράζει -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ- ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην απαντητική επιστολή του προς τον ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Επιπλέον, διατυπώνει και την ετοιμότητα της Ελλάδας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, στη βάση του erga omnes, δηλαδή μία ονομασία έναντι όλων.


Ο κ. Γκρούεφσκι είχε αποστείλει επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο πριν από περίπου 10 ημέρες και σε αυτήν, μεταξύ άλλων, ζητούσε από την Ελλάδα να συναινέσει για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΠΓΔΜ.


Στο μεταξύ τα ΜΜΕ των Σκοπίων μεταδίδουν ότι ο κ. Γκρούεφσκι ζήτησε χθες από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά να συναντηθούν στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διεξάγεται στη Μασσαλία.

Το συνέδριο πραγματοποιείτο «στο πλαίσιο της γνωριμίας, της εμβάθυνσης των σχέσεων καλής γειτονίας, της οικοδόμησης κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ανάπτυξης των σχέσεων για συνεργασία στην περιοχή»

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε αδυναμία για συνάντηση με τον κ. Γκρούεφσκι, επικαλούμενος φόρτο εργασίας και έλλειψη διαθέσιμου χρόνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου