Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γάλλος Φιγιόν συνηγορεί υπέρ της αλλαγής στάσης μας…



Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, μίλησε στο Κοινοβούλιο και επεσήμανε ότι «ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης θα είχε αστρονομικό κόστος». Συνάμα, υποστήριξε ότι «το κόστος θα ισοδυναμούσε περίπου με το ήμισυ του ΑΕΠ των πιο αδύναμων χωρών και περίπου στο 25% του ΑΕΠ των ισχυρότερων οικονομιών».
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θα καταστρεφόταν η ευρωπαϊκή ήπειρος». Τόνισε ότι στόχος είναι το γαλλογερμανικό σχέδιο για ενισχυμένη δημοσιονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι το Μάρτιο, ώστε να επικυρωθεί έως το τέλος του 2012.
Με βάση τα όσα ανέφερε ο Φιγιόν από τα οποία προκύπτει ότι κόστος ενδεχόμενης κατάρρευσης της Ευρωζώνης είναι δυσβάστακτο για όλους, μάλλον θα πρέπει η ελληνική πλευρά, της οποίας τα ευρωπαϊκά διαπιστευτήρια δεν αμφισβητούνται, να πιέσει προς την κατεύθυνση πιο ορθολογικών επιλογών, ενώ είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να απαιτήσει την επίδειξη μεγαλύτερους σεβασμού από τους εταίρους, καθώς εάν αποτιμηθεί το ποιοι ακριβώς φέρουν ευθύνες και σε πιο βαθμό, για τη σημερινή κρίση, τα δεδομένα θα άλλαζαν πάρα πολύ…
Αυτή η συζήτηση όμως είναι προφανές ότι δεν βολεύει τους ισχυρούς…


Defence-Point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου