Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ: «Η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση»


Επίθεση Χρυσοχοΐδη σε Παπανδρέου – «Δεν μπορεί να παραμείνει στην παράταξη», είπε

Επίθεση Χρυσοχοΐδη σε Παπανδρέου – «Δεν μπορεί να παραμείνει στην παράταξη», είπε. Ζητά να αλλάξει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Φωτιά στη δημόσια συζήτηση που γίνεται για την επόμενο μέρα στο ΠΑΣΟΚ, βάζει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά το πρώην πρωθυπουργού και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.
Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, ζήτησε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή Παπανδρέου πριν από την πραγματοποίηση των εκλογών ώστε το ΠΑΣΟΚ να πάει σε αυτές με νέο αρχηγό. Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο κύριος Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος» και «δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη γιατί έχει διαρρήξει τις σχέσεις μας με το λαό και τους Ευρωπαίους». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης, ήταν ο πρώτος που δήλωσε ανοιχτά ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ όταν ανοίξει η σχετική διαδικασία.
Στις δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, υποστήριξε ακόμη ότι «η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση».
Σημείωσε ακόμη ότι «αυτή τη στιγμή έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ και του λαού. Οι αποφάσεις αυτές και η πραγματικότητα αυτή που διαμορφώθηκε είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν. Εγώ έφτασα στα όρια του πολιτικού λάθους».Ο ίδιος συνέχισε αναφέροντας: «Θεωρώ ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε αντιληφθεί τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία. Συνεχίζουμε να μην βλέπουμε την αλήθεια και σφυρίζουμε κατά κάποιο τρόπο αδιάφορα. Η χώρα θα έχει σε τρεις μήνες εκλογές. Χρειάζεται ηγεσίες που να εμπνέουν προσδοκίες για το μέλλον και συζητάμε ποιος θα ανοίξει τις διαδικασίες και πότε θα τις ανοίξει. Αυτή δεν είναι μια σοβαρή αντιμετώπιση από ένα κόμμα που κυβερνά τα τελευταία δύο χρόνια».
Στο σημείο αυτό, σημείωσε ότι «ο κύριος Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος, μόνο σε αποικία μπορεί να είναι υποψήφιος με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».
«Είμαστε σε ηλικία που πρέπει να αναλάβουμε ευθύνες. Όποιος δεν το κάνει θα πάει στα σκουπίδια της ιστορίας. Μαζί κι εγώ αν δεν το κάνω» πρόσθεσε, αναφέροντας επίσης ότι: «Σε διάσπαση οδεύουμε με βεβαιότητα τώρα που γίνονται διάφορες μεθοδεύσεις και σκόπιμες καθυστερήσεις. Όποιος δεν καταλαβαίνει, τότε ή δεν καταλαβαίνει πράγματα ή έχει κρυφή ατζέντα. Όποιος δεν νοιάζεται να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα, προφανώς ή δεν κατανοεί ή έχει κρυφή ατζέντα. Το ίδιο συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ σήμερα».
Απαντώντας σε ερώτηση για τα περί διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή άλλος να είναι πρόεδρος στο κόμμα και άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαφώνησε, σημειώνοντας ότι «είναι μία από τις μεθοδεύσεις που επιχειρούνται χωρίς νόημα και χωρίς περιεχόμενο».
Υποστήριξε, επίσης, ότι οι διαδικασίες που προηγήθηκαν της κυβέρνησης Παπαδήμου «προήλθαν από λάθη του κ. Παπανδρέου, από λάθη δικά μας και από πιέσεις που ασκήθηκαν από μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας για να οδηγηθούμε στη συγκεκριμένη εξέλιξη».


Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου