Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

CNN: "Ο Παπανδρέου να έχει έτοιμο ένα ελικόπτερο!"



Ο Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να διαφύγει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως ο Αργεντινός Πρόεδρος Fernando De La Rue το Δεκέμβριο του 2001» αναφέρει στην κατακλείδα του δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN, σχετικά με τις ομοιότητες της «ελληνικής τραγωδίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με την Αργεντινή του 2001.


Με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» το CNN αναφέρεται στην αλληλουχία των γεγονότων από την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και παραλληλίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας με αυτή της Αργεντινής, που οδήγησε στην ανεξέλικτη χρεοκοπία της χώρας.

«Είναι η Ελλάδα του 2011, αυτό που βλέπουμε. Όχι. Είναι η Αργεντινή του 2001» αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου συνεχίζοντας «ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς ίδια τα κομμάτια του παζλ της Αργεντινής με αυτό της Ελλάδας, η εικόνα που σχηματίζεται είναι σχεδόν η ίδια»

«Όπως και στην Αργεντινή, η σύνδεση του νομίσματος με το δολάριο παρουσιάστηκε σαν ένα όνειρο, έτσι και στην Ελλάδα με το ευρώ. Μετά φυσικά το όνειρο τελείωσε και είδαμε όλοι την σκληρή πραγματικότητα. Την πτώχευση».

Οι μαζικές διαδηλώσεις, η αύξηση της ανεργίας και τα συνεχή μέτρα λιτότητας, είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στην οικονομία της Ελλάδας του 2011 και της Αργεντινής της περασμένης δεκαετίας που δείχνουν την κατάληξη των γεγονότων….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου