Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ομόλογα χωρών της Ευρωζώνης πωλούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες



 Λόγω των έντονων πιέσεων που ασκούνται από τις αγορές.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες «ξεφορτώνονται» ομόλογα χωρών της Ευρωζώνης που πιέζονται από τις αγορές, μειώνοντας την έκθεσή τους σε αυτές. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας BNP Paribas πούλησε σε τέσσερις μήνες κρατικά ομόλογα ύψους 25 δισ. ευρώ - που αντιστοιχούν στο ένα-τέταρτο του συνολικού χαρτοφυλακίου της - με ζημία 362 εκατ. ευρώ.
Η έκθεση της BNP σε ιταλικά ομόλογα μειώθηκε, μετά τις πωλήσεις, σε 8,2 δισ. ευρώ από 12,6 δισ. ευρώ.
Μεταξύ των ομολόγων που πούλησε η BNP περιλαμβάνονται και αυτά της Ισπανίας (2,2 δις. ευρώ), της Γερμανίας (1,4 δισ. ευρώ) και της Γαλλίας (1 δισ. ευρώ).
Η γαλλική τράπεζα κατέγραψε και ζημιά 2,1 δισ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα που είχε στο χαρτοφυλάκιο της, τα οποία αποτίμησε σε τιμή ίση με το 40% της ονομαστικής αξίας τους.
Ο ολλανδικός χρηματοπιστωτικός όμιλος ING ανακοίνωσε ότι μείωσε κατά 5,4 δισ. ευρώ, επίσης τους τελευταίους τέσσερις μήνες, το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων της, με πωλήσεις ελληνικών, ιταλικών, ιρλανδικών, πορτογαλικών και ισπανικών ομολόγων.
«Η αγοραία αξία του χρέους των χωρών που βρίσκονται υπό πίεση είναι πιθανόν να μειωθεί περαιτέρω, καθώς οι τράπεζες ξεφορτώνονται κρατικά ομόλογα», δήλωσε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου