Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ο Δήμας έβαλε “φρένο” στο ΠΑΣΟΚ



Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, που ασχολήθηκε με τον προϋπολογισμό του 2012, τον οποίο κατέθεσε αργότερα στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Σταύρος Δήμας ήταν εκείνος που παρουσίασε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Βάζοντας… φρένο στη διάθεση αρκετών από τους υπουργούς της κυβέρνησης Παπαδήμου, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, να μιλήσουν για«επιτεύγματα» της κυβέρνησης Παπανδρέου, και πάνω σε αυτά να δομήσουν την επιχειρηματολογία τους.
Ο Υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για προϋπολογισμό με στοιχεία αβεβαιότητας, αναφερόμενος σε παραμέτρους σχετικές με την ύφεση, το πρωτογενές πλεόνασμα, το έλλειμμα και τις εξαγωγές, προκειμένου να δείξει ότι το 2012 θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την ευρωζώνη, και φυσικά για την Ελλάδα.
Τα δυο κεντρικά ερωτήματα του Σταύρου Δήμα αφορούσαν το πώς μπορεί να προκύψει πρωτογενές πλεόνασμα εν μέσω ύφεσης, αλλά και το πώς εξελίσσεται το PSI, ειδικά στο σκέλος των ελληνικών ομολόγων που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε και σε μια προτροπή προς… κάθε ενδιαφερόμενο, που δείχνει ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν πρόκειται να δώσει συγχωροχάρτι για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Ζήτησε λοιπόν να γίνεται η παρουσίαση των στοιχείων κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην… ανοίγει μέτωπα με τα άλλα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Γιατί, κάθε άλλο παρά συμφωνούν η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με τους… αριθμούς τους οποίους επικαλούνται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να δικαιολογήσουν την πολιτική τους.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου