Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Επιστολές Σαμαρά στο ΕΛΚ - Τι ζήτησε η τρόικα



Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τα στελέχη του κόμματος (Δήμας, Λαζαρίδης, Σταϊκούρας, Μηταράκης, Μουρμούρας) η πρώτη έπειτα από τη συγκρότηση της νέας μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη στείλει προσωπικές επιστολές σε όλους τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετά την τελική συμφωνία στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου στις οποίες καταγράφονται λεπτομερώς όλες οι εξελίξεις που προηγήθηκαν αλλά και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της ΝΔ ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και της Ολομέλειας της Βουλής.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως το θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων τέθηκε επί τάπητος χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί ποια πλευρά άνοιξε το ζήτημα αυτό.

Η συζήτηση ήταν εφ' όλης της ύλης για όλες τις οικονομικές εξελίξεις και κυρίως για την πορεία του PSI που για τον κ. Σαμαρά θεωρείται κομβικής σημασίας για το όφελος που μπορεί να υπάρξει από το «κούρεμα» για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έθεσε στους συνομιλητές του όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος σε θεσμικό επίπεδο καθιστώντας σαφές ότι έχει ήδη δεσμευτεί για τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα:

-Η δέσμευση των πολιτικών αρχηγών ενώπιων του Προέδρου της Δημοκρατίας

-Οι επιστολές που έστειλε προς όλους τους ηγέτες του ΕΛΚ

-Η τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου καταγράφηκε η ρητή δέσμευσή του για τη στήριξη της συμφωνίας και των δημοσιονομικών στόχων

-Η ψήφος στον νέο προϋπολογισμό. Αν και στη ΝΔ επισημαίνουν ότι ούτως ή άλλως ο προϋπολογισμός θα τροποποιηθεί αφού εκκρεμεί το «κούρεμα».

Στη ΝΔ επισημαίνουν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε εκτενής συζήτηση για όλες τις εξελίξεις στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή οικονομία με το κλίμα, όπως σημειώνουν, να έχει διαφοροποιηθεί προς το θετικότερο σε σχέση με προηγούμενες συναντήσεις.

Δείτε τι απάντησε ο επικεφαλής της τρόικας Πολ Τομσεν στην ερώτηση αν η υπογραφή του κ. Σαμαρά είναι προϋπόθεση για την καταβολή της 6ης δόσης. 




Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου