Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Επιμένει στο δημοψήφισμα ο Παπανδρέου παρά τις αντιδράσεις



Εμμένει στην αναγγελία του ο πρωθυπουργός για δημοψήφισμα, επιφυλάξεις από Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου και Σκανδαλίδη. Επίθεση Παπανδρέου σε τραπεζικά συμφέροντα

Picture 0 for Επιμένει στο δημοψήφισμα ο Παπανδρέου παρά τις αντιδράσεις
Ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα το μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, μετά την αναγγελία του πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άγγελος Τόλκας, ο κ. Παπανδρέου εμμένει στην αναγγελία του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση σε τραπεζίτες, υπογραμμίζοντας ότι «τραπεζικά συμφέροντα και μεγαλοοφειλέτες μάχονται την κυβέρνηση και επιθυμούν ένα θολό τοπίο».
Σύμφωνα με τις  πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, εξέφρασε την αντίθεσή του με τη διενέργεια δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να τίθεται ένα τόσο θεμελιώδες ερώτημα, που δεσμεύει τη χώρα για 30 χρόνια, στον ελληνικό λαό. Ωστόσο ανέφερε ότι θα περιμένει τη διατύπωση του ερωτήματος, προκειμένου να πάρει ξεκάθαρη θέση.
Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ρώτησε τον πρωθυπουργό ποια είναι η σκοπιμότητα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, εμφανίστηκε αιφνιδιασμένος για την απόφαση του κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως θα έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση πριν την αναγγελία.
Τον λόγο πήραν πολλοί υπουργοί, ενώ οι Δ.Ρέππας, Π.Μπεγλίτης, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Χ.Παπουτσής και Μ.Χρυσοχοΐδης τάχθηκαν υπέρ του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας πως στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που βρίσκεται η χώρα και εδώ που έφτασαν τα πράγματα, τη λύση πρέπει να τη δώσει ο λαός.
Η κατάσταση στην κυβέρνηση είναι εξαιρετικά ρευστή σήμερα, με πολλούς να αναφέρουν ότι περνάει τις τελευταίες της ημέρες ή και ώρες, μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη, καθώς και την επιστολή της Εύας Καϊλή, με την οποία ζητεί την παραίτηση του πρωθυπουργού και τη σύσταση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Παρέμβαση πραγματοποίησε και η Βάσω Παπανδρέου, η οποία κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να παρέμβει, προκειμένου να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης.
Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Κάννες για τη Σύνοδο της G20 αναμένεται να «φρενάρει» τις ιστορικές εξελίξεις μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα πραγματοποιηθεί και η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.


Voria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου