Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Οι Αμερικανοί μιλούν για “μπλόφα” του Γιώργου



Το μεγάλο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, εισέβαλε… ξαφνικά στα σπίτια μας, πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν ο Πίτερ Αρνέτ μας μετέφερε τις εικόνες από τον Πόλεμο του Κόλπου. Σχολιάζοντας παράλληλα τις κινήσεις των αμερικανικών στρατευμάτων κατά του Σαντάμ Χουσεϊν, για την «απελευθέρωση» του Κουβέιτ.
Έκτοτε, οι φιγούρες του Λάρι Κινγκ, της Κριστιάν Αμανπούρ και πιο πρόσφατα του Ρίτσαρντ Κουέστ έγιναν εξαιρετικά οικείες. Όπως καθιερώθηκε στη συνείδηση του μέσου Ευρωπαίου τηλεθεατή και το «ηθικό πλεονέκτημα» του CNN έναντι των άλλων μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων, σε επίπεδο εγκυρότητας και αξιοπιστίας.
Προϊόντος του χρόνου βέβαια, για το σκέλος της αξιοπιστίας εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά, καθώς τοCNN δεν άντεξε στον πειρασμό να εξελιχθεί σε «συμπλήρωμα» της εξωτερικής πολιτικής τουState Department.
Αυτό ωστόσο, δεν αναιρεί την προνομιακή ευχέρεια του CNN να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες. Και να τις διαβάζει σωστά. Ίσως λοιπόν θα πρέπει να δώσουμε ξεχωριστή σημασία στο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε σήμερα το CNN, αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν τον Γιώργο Παπανδρέου στην απόφαση να ζητήσει δημοψήφισμα.
«Προφανώς μπλοφάρει. Και πιέζει με το δημοψήφισμα την Ευρωπαϊκή Ένωση για καλύτερα deals για την Ελλάδα», αναφέρει το CNN σε σημερινό δημοσίευμά του. Προσθέτει μάλιστα πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις του Γιώργου Παπανδρέου από την Αθήνα, ήρθαν λίγα μόλις 24ωρα πριν από τη Σύνοδο του G20 στις Κάννες, και αφού πρώτα είχαν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.


Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου