Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«Γίνε Έλληνας για μια βδομάδα» ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ''ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ'' ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ



Εντύπωση δημιουργεί η προβολή ενός νέου ριάλιτι από τη βρετανική τηλεόραση, σύμφωνα το οποίο τρεις οικογένειες θα δοκιμάσουν να ζήσουν...
σαν Έλληνες και να δείξουν πώς έφθασε η χώρα μας στο χείλος του γκρεμού. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Channel 4, οι Βρετανοί που θα συμμετάσχουν θα βιώσουν τη φορολογία, τις συντάξεις αλλά και τις εργασιακές πρακτικές που τελικά επέφεραν την οικονομική κρίση και οδήγησαν στην επιβολή αυστηρών μέτρων λιτότητας προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα και να δοθεί το πακέτο διάσωσης από την Ευρώπη.

Ένας 54χρονος Βρετανός κομμωτής ανακαλύπτει – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται – τη γενναιοδωρία του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος που ακόμη επιτρέπει σε κομμωτές, ζαχαροπλάστες, ραδιοφωνικούς παραγωγούς και επαγγελματίες 600 ειδικοτήτων να παίρνουν σύνταξη στα 53 τους χρόνια με το 90% του μισθού τους κι αυτό γιατί ανήκουν στα βαρέα κι ανθυγιεινά.

Ένας οδηγός λεωφορείου επωφελείται των κρατικών ευεργετημάτων εργαζόμενος σε δημόσια υπηρεσία, όπου οι οδηγοί λεωφορείων παίρνουν διπλάσιο μισθό κατά μέσο όρο από τον μισθό των υπόλοιπων Ελλήνων εργαζομένων και λαμβάνουν έξτρα επιδόματα αν προσέλθουν νωρίτερα στην εργασία τους και για να ελέγχουν τα ακυρωμένα εισιτήρια επιβατών.

Επίσης, ένας Βρετανός χειρουργός χαίρεται να ανακαλύψει τον ελληνικό τρόπο καταβολής φόρων ώστε να μετατρέψει το εισόδημά του.

Στο δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι η προσωπική ιστορία των τριών οικογενειών διανθίζεται με τις συνεντεύξεις ειδικών σε «κόλπα» φοροδιαφυγής, διαφθοράς και κακοδιαχείριση που οδήγησαν στην καταβύθιση της ελληνικής οικονομίας.

tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου