Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Τροποποίηση των ευρωσυνθηκών εντός δύο ετών θέλει ο Σόιμπλε



Υπέρ της τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών τάχθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας αποδείχθηκε ανεπαρκές.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σημείωσε ότι η Ευρώπη μπορεί να τροποποιήσει τις συνθήκες της "σε 24 μήνες" ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια στενότερη δημοσιονομική ολοκλήρωση των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.
Κατά τη διάρκεια συνόδου στη Φρανκφούρτη τόνισε: "Πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες δομές για μια νέα μορφή διακυβέρνησης", διότι "όσο έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική, έχουμε προβλήματα".
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διεμήνυσε για ακόμη μία φορά ότι δεν πρέπει να "χαλαρώσουν οι προσπάθειες να εφαρμοστούν πλήρως οι θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις χώρες της ευρωζώνης, προειοδοποιώντας ότι "η κρίση δεν έχει τερματιστεί, συνεχίζουμε να την αντιμετωπίζουμε και αυτή εντείνεται".
Επισήμανε δε ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα σφάλματα του παρελθόντος, αναφορικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Τέλος, εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να χρηματοδοτήσει το κρατικό χρέος των κρατών-μελών της, υποστηρίοντας ότι αυτό θα έδινε στην Ευρωζώνη "μερικούς μήνες ανάπαυλας", αλλά τελικά "οι αγορές θα έπαυαν πλέον να θεωρούν το ευρώ σταθερό νόμισμα".

Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου