Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο Ράιχενμπαχ βάζει “πωλητήριο” για την Ελλάδα



Είναι αλήθεια ότι ο Χορστ Ράιχενμπαχ επέδειξε αστική ευγένεια. Περίμενε να πάρει η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή, και σε κάτι λιγότερο από… μισή μέρα, παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να μας… ενημερώσει για το μέλλον του τόπου.
Ο επικεφαλής της Task Force παρουσίασε μια Ελλάδα, εξαιρετικά κοντά στο μοντέλο που γνωρίζουμε όλοι. Με σοβαρά προβλήματα, με ελλείψεις, με στρεβλώσεις, με συμπλέγματα. Μια Ελλάδα στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Για να θυμηθούμε την αλήστου μνήμης φρασεολογία του Ντομινίκ Στρος-Καν, νέος «γιατρός» για την ελληνική οικονομία είναι πλέον ο Χορστ Ράιχενμπαχ. Και δείχνει να έχει έτοιμη, μια προσαρμοσμένη συνταγή για τη θεραπεία της Ελλάδας.
Μια συνταγή που συνοψίζεται σε μια προτροπή: «Πουλήστε». Ο Γερμανός τεχνοκράτης έδωσε μεγαλύτερη σημασία στις αποκρατικοποιήσεις που πρέπει να γίνουν, ακόμη και σε σχέση με τις δομικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες απαιτούνται στο βαθύ κράτος.
Οι αυτοκινητόδρομοι, η διαχείριση απορριμμάτων και το πρόγραμμα Helios, είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες της συλλογιστικής περί… πωλητηρίου που ανέπτυξε σήμερα ο Χορστ Ράιχενμπαχ.
Σημειολογικά μάλιστα, δεν το έκανε από την Αθήνα, αλλά από τις Βρυξέλλες. Για να στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι τις θέσεις του τις ασπάζεται η Κομισιόν. Και επιθυμεί την υλοποίησή τους.
Ποιος να το φανταζόταν… Όταν το 1987, στον τελικό του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, η παρέα του Νίκου Γκάλη ταπείνωνε την (και αθλητική) υπερδύναμη της Σοβιετικής Ένωσης, ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι είχε υποστηρίξει ότι «νίκησε η Μαυριτανία». Μετά από 24 χρόνια, ο Χορστ Ράιχενμπαχ προτρέπει τη «Μαυριτανία» να πουλήσει.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου