Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Koύρεμα, ισοπέδωση μισθών και συντάξεων και στο βάθος... η δραχμή! - Το σοκ του κοντινού μέλλοντος


 
Όποια κι αν η απόφαση της ΕΕ για το ελληνικό κούρεμα, η ουσία για τους έλληνες είναι τα… ανταλλάγματα. Οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει να ισοπεδώσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Είναι χαρακτηριστικό πως στονγερμανικό Τύπο κυκλοφορούν ρεπορτάζ με το ύψος των αποδοχών εργαζομένων και συνταξιούχων και με τα όρια ηλικίας. 

«Παίρνετε εσείς αυτά τα λεφτά σε αυτή την ηλικία» ρωτούν οι συντάκτες τους αναγνώστες τους. Μια προπαγάνδα που μεταφέρεται αυτούσια στιςφτωχότερες χώρες της ΕΕ, γεγονός που προκαλεί αρνητικές αντιδράσεις για τη χώρα μας. Αποτέλεσμα είναι αντί της ορθολογικής επιλογής που θα ήταν να μας δανείσουν για να ορθοποδήσουμε να κερδίζουν στην Ευρώπη έδαφος οι φωνές που θέλουν να αφεθούμε στην τύχη μας. Οι ηγεσίες, βέβαια, δε θέλουν να φθάσουν σε αυτή την εξέλιξη χωρίς να έχουν εξαντλήσει τα ενδιάμεσα περιθώρια. Αποτέλεσμα της πολιτικής τους, όμως, είναι το ενδεχόμενο:

Και το χρέος να κουρευτεί με αρνητικά αποτελέσματα σε τράπεζες και ταμεία.
Και οι μισθοί- συντάξεις να ισοπεδωθούν.
Και η χώρα να γυρίσει στο τέλος στη δραχμή.
Γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr οι δανειστές μας έχουν στείλει στην Αθήνα τελεσίγραφο: «Ή πιάνετε τους στόχους μέχρι το τέλος του έτους ή… μπάι, μπάι ευρώ»!

ΤΟ ΓΑΝΤΥNewpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου