Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη διπλή εισφορά από μισθωτούς και συνταξιούχους


ΓΑΤΟΣ: ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΡΟΧΩΡΑ, ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΑΓΕΣ ΜΟΝΟΣ. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ''ΜΟΝΟΦΑΓΑΣ''. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΣΚΟΠΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ. ΡΟΥΦΗΞΑΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ... ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.


Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία σχετικά με τον τρόπο πληρωμής της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από μισθωτούς και συνταξιούχους. Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου 2012 θα γίνεται μηνιαία παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους μισθούς και τις συντάξεις του 2012, ενώ το φθινόπωρο του 2012 θα αποσταλεί σε όλους τους φορολογούμενους το πολυεκκαθαριστικό της εφορίας όπου θα καταβληθεί και η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011.

Με άλλη διάταξη καταργείται το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης με το οποίο απαλλάσσονταν από φόρο εισοδήματος για κέρδη έως 30 χιλιάδες ευρώ οι νέοι έως 35 ετών ελεύθεροι επαγγελματίες για τα πρώτα τρία χρόνια της έναρξης της επιχείρησης τους .

Μάλιστα η κατάργηση έχει αναδρομική εφαρμογή καθώς ισχύει από τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1η Ιανουαρίου του 2011.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «εάν το υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να γίνει αφορά πολιτικό ή εκλογικό κόστος, τότε είμαστε έτοιμοι να το αναλάβουμε».


Adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου