Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου: «Οι αποφάσεις της εβδομάδας θα καθορίσουν την τύχη μας»



 Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής στις 23 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με κύριο θέμα τη σύνοδο κορυφής της 23ης Οκτωβρίου και τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.
Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως «είναι η πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη και την Ελλάδα και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την τύχη της ευρωζώνης».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη που χτυπιέται από την κρίση αυτή και παρά τις δικές της δυσκολίες και αδυναμίες, αν δεν υπάρξουν οι συνολικές και οριστικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα συνεχιστεί αυτή η ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της ευρωζώνης».
Τέλος, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους παράγοντες της ελληνικής πολιτικής ζωής να δείξουν αίσθημα ενότητας και ευθύνης, ώστε «η κυβέρνηση να πάει σε αυτή τη διαπραγμάτευση με το κεφάλι ψηλά για να μπορέσει να διασφαλίσει το καλύτερο για την Ελλάδα»
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει και το ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 23 του μήνα.
Στη Σύνοδο αναμένεται να γίνει αναθεώρηση της συνθήκης της 21ης Ιουλίου, αλλά οι τεχνικές λεπτομέρειες θα διευθετηθούν αργότερα. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν ότι είναι καλό να αποφευχθεί η πλήρης χρεοκοπία, μέσω της εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών στο «κούρεμα». Ωστόσο εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο είναι αμφίβολο αν θα γίνει εφικτό, καθώς η Γερμανία θέλει επαρκή αναδιάρθρωση, ώστε να αρθούν οι επιφυλάξεις των αγορών ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους. Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μερκελ φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό ότι όποια λύση βρεθεί πρέπει να είναι μόνιμη, ώστε η ελληνική υπόθεση να μην προκαλεί κραδασμούς στην ευρωζώνη.
Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση πλήρους αστάθειας, καθώς δείχνει να αδυνατεί να παρέμβει ουσιαστικά στις διεργασίες που διεξάγονται στην ΕΕ για το εθελοντικό ή μη κούρεμα.








www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου