Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

“Βόμβα” με Παπαδήμο αντί του Ράιχενμπαχ!



Το θέμα της «αυξημένης και μόνιμης επιτήρησης» της Ελλάδας, από μια ομάδα τεχνοκρατών την οποία θα επιλέξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή κυρίως η Γερμανία, για να παρακολουθεί την ορθή εκτέλεση των μέτρων για τα οποία δεσμεύτηκε η χώρα μας, στο πλαίσιο του «κουρέματος» του χρέους σε ποσοστό 50%, εξελίσσεται σε βασική παράμετρο για τις πολιτικές εξελίξεις.
Η αντιπολίτευση κατακεραυνώνει την Κυβέρνηση για απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου από την πλευρά του, και προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου, διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί «επιτήρησης» και «κηδεμονίας».
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, το όλο θέμα έχει συζητηθεί, με τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου σε επίπεδο κορυφής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και η πρόταση που έχει κατατεθεί, είναι να επιλεγεί ένα πρόσωπο το οποίο δεν θα προκαλεί την αντίδραση των Ελλήνων, και θα αφοπλίζει το επιχείρημα περί εκχώρησης της κυριαρχίας.
Το πρόσωπο αυτό, φαίνεται πως θα είναι ο πρώην αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και εκ των θεμελιωτών της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ επί ημερών Σημίτη, Λουκάς Παπαδήμος.
Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, ο οποίος χαίρει άκρας εκτίμησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπήρξε πρόταση του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, όταν τέθηκε θέμα «διαδοχής» του Χορστ Ράιχενμπαχ, από ένα περισσότερο «πολιτικό» στέλεχος, που να έχει απευθείας αναφορά στην Ελλάδα, προκειμένου να μην προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς και αντιδράσεις στην κοινωνία.
Θυμίζουμε ότι το όνομα του Λουκά Παπαδήμου έχει ακουστεί στο παρελθόν, και ακόμη εμπλέκεται σε σενάρια για το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, στην οποία ο άλλοτε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα μπορούσε να ηγηθεί, ως πρωθυπουργός. Έναν ρόλο, τον οποίο έχει αρνηθεί ο ίδιος να διαδραματίσει.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου