Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

«Μαχαίρι» στα συσσίτια απόρων ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι




Σχέδιο για τον περιορισμό του ομοσπονδιακού ελλείμματος, με ακληρά μέτρα λιτότητας που προβλέπουν περικοπές ακόμη και σε προγράμματα υγείας για ηλικιωμένους και άτομα με μειωμένα εισοδήματα, κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου.

«Μαχαίρι» στα συσσίτια απόρων ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι
Η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων, μία ημέρα μετά την αντίστοιχη πρόταση των Δημοκρατικών, έχει ύψος 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και περιλαμβάνει μερικές φοροαπαλλαγές για την ενίσχυση της οικονομίας.
Αντιθέτως, η πρόταση των Δημοκρατικών έφτανε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια και βασιζόταν εξίσου σε περικοπή δαπανών και σε αύξηση των φόρων.

Εν τω μεταξύ, σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπένερ, είπε σε δημοσιογράφους ότι το έργο της "σούπερ επιτροπής", που θα πρέπει να εξοικονομήσει 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ορίζοντα 10 χρόνων, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε περικοπές δαπανών.

Αυτό αφορά δαπάνες που ξεπερνούν το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για το Medicare και το Medicaid –που περιλαμβάνουν και κουπόνια σίτισης για απόρους– αλλά και της Κοινωνικής Ασφάλισης (Social Security).

Ο Μπένερ πρόσθεσε ότι είναι αντίθετο σε περικοπές για την άμυνα, κάτι το οποίο έχουν προτείνει οι Δημοκρατικοί που επιμένουν στην κατάργηση πολλών φορο-απαλλαγών υπέρ πλουσιότερων Αμερικανών, που παραχώρησε επί της προεδρίας του ο Τζορτζ Μπους νεότερος.
Η σούπερ-επιτροπή πρέπει να καταλήξει σε συμπεράσματα ως τις 23 Νοεμβρίου. Συστήθηκε με προεδρική παρότρυνση μετά την κρίση του περασμένου καλοκαιριού που έφερε τις ΗΠΑ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας από την οποία διασώθηκε την τελευταία στιγμή με πολιτική συμφωνία των δύο παρατάξεων.


Ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου