Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ρέσλερ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις, μετά επενδύσεις


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ 80 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ


Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα γιατί είναι σημαντικό να υπάρξουν επενδύσεις, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα, επικεφαλής αντιπροσωπείας 80 Γερμανών επιχειρηματιών

Προχωρήστε τις μεταρρυθμίσεις, διαμηνύει ο Φίλιπ Ρέσλερ
Προχωρήστε τις μεταρρυθμίσεις, διαμηνύει ο Φίλιπ Ρέσλερ
Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις γιατί είναι σημαντικό να υπάρξουν επενδύσεις, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φιλιπ Ρέσλερ, προσερχόμενος απόψε στην εκδήλωση του ΣΕΒ, του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανίας και του Ελληνογερμαικού Επιμελητηρίου.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι "με μεγάλη χαρά" βρίσκεται στην Αθήνα για να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. "Περνάμε δύσκολες εποχές" σημείωσε ο ίδιος "αλλά οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί μπορούν να παράσχουν την οικονομική στήριξη που απαιτεί η χώρα".

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε από την πλευρά του ότι ο κ. Ρέσλερ ήρθε ως φίλος της Ελλάδας με γνώμονα τη στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλεται και τόνισε τη σημασία να δουλέψουν όλες οι δυνάμεις μαζί για την πορεία προς την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.
Ο κ.Ρέσλερ συνοδεύεται από αντιπροσωπεία 80 Γερμανών επιχειρηματιών. Η γερμανική αποστολή αποτελείται από περίπου 70 μέλη από διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες και κυρίως από τους κλάδους ενέργειας, ακινήτων, συμβούλων επενδύσεων ακινήτων κλπ. Προς τιμήν τους το Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ παραθέτει απόψε επίσημο δείπνο που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ο σκοπός του φόρουμ είναι να έρθουν σε επαφή οι γερμανοί επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον κ. Ρέσλερ με τις ελληνικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μελλοντικούς συνεργάτες τους.
Επίσης, στην ατζέντα της επίσκεψης είναι και οι επαφές που θα έχει ο Γερμανός υπουργός με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με στόχο την προσέλκυση γερμανικών επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και την υπογραφή ελληνο-γερμανικής συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και ένα χρόνο ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με τον ΣΕΒ και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο εκφράζοντας το ενδιαφέρον Γερμανικών επιχειρήσεων να εισέλθουν ή να επεκταθούν επενδυτικά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του νέου περιβάλλοντος που διαμορφώνεται από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία και από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και στρογγυλά τραπέζια στους τομείς που υπάρχει κοινό ενδιαφέρον των δύο πλευρών, ενώ παράλληλα θα οργανωθούν συναντήσεις ελληνικών και γερμανικών εταιριών, από τις οποίες μπορεί να προκύψουν συμπράξεις σε επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια.


Ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου